Reklama
Kuřecí prsa à la Roman
Fotogalerie:

Kuřecí prsa à la Roman

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nezvyklé přísady v této kombinaci chutnají skvěle.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 800 g kuřecích prsou
  • trocha olivového oleje
  • špetka grilovacího koření
  • 400 g sterilované (nebo čerstvé) červené řepy
  • 1 cibule
  • 3 větvičky tymiánu (nebo hrst sušených lístků)
  • trocha červeného vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • podle potřeby sůl
  • 2 hrušky
  • 50 g kešú oříšků
  • 1 lžička cukru krystalu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • několik lístků hlávkového salátu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Důkladně promícháme a orestujeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji.

  2. 2. Čerstvou řepu povaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Můžeme rovněž použít sterilovanou řepu v sladkokyselém nálevu. Cibuli nakrájenou na plátky opečeme dozlatova. Přidáme tymián a řepu. Směs pokapeme vinným octem, medem a osolíme. Vše promícháme a povaříme. Oloupané hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Přisypeme kešú oříšky a vše orestujeme na pánvi. Lehce pocukrujeme a pokapeme citronovou šťávou.

  3. 3. Na talíř nejprve naservírujeme plátky řepy, na ni naskládáme hrušky s oříšky, listy hlávkového nebo kadeřavého salátu a navrch opečené kousky kuřete. Jako příloha se hodí opečené brambůrky.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeská česnečka

Staročeská česnečka

Tradiční polévka pro každou příležitost. Marcela Kaněrová, Náchod   ...
Za pár korun /28.07.09
Báč z brambor

Báč z brambor

Návrat k receptům našich babiček.
Věra Křížová, Hranice
Za pár korun /06.10.08
Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

V této podobě mi makrela chutná nejvíc.

Kateřina Tichánková, Pardubice

Za pár korun /04.09.17
Hrachová kaše

Hrachová kaše

Velmi výživný oběd či večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Za pár korun /26.06.12
Pečený medový květák

Pečený medový květák

Květák v nezvyklé úpravě

Podle receptu Františka ...

Za pár korun /20.06.19
Selská omeleta

Selská omeleta

Rychlá, levná a velmi chutná večeře.

Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně 

Za pár korun /21.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu