Trochu netradiční, ale výborná úprava.
Věra Melicharová, Beroun
Ingredience
- trocha oleje
- trocha soli a pepře
- 150 g kuřecích prsou s kůží
- 20 g jahod
- 20 g borůvek
- 20 g angreštu
- 1 lžíce cukru krystalu
- pár kapek koňaku
- 1 snítka šalvěje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Na pánev nalijeme olej. Necháme ho rozehřát, pak vložíme osolené a opepřené kuřecí prso. Nejdřív 3 minuty opékáme stranu s kůží, potom obrátíme a z druhé strany necháme smažit 4 až 5 minut.
-
2. Na druhé pánvi orestujeme směs ovoce. Zhruba po minutě přidáme cukr, prohodíme a nalijeme koňak, ovoce takto oflambujeme. Servírujeme ozdobené snítkou šalvěje.