Tuto pochoutku je výborné zapít pivem.
Gabriela Zettlová, Jindřichův Hradec
Ingredience
- 500 g kuřecí křídla
- 4 lžíce sójová omáčka
- 2 lžičky olej
- 4 lžíce worchesterová omáčka
- 6 lžic med
- 1 - 2 stroužky česnek
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 lžička sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme olej, sójovou a worchesterovou omáčku, med, chilli koření, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek a sůl. Kuřecí křídla necháme marinovat asi 24 hodin.
-
Kuřecí křídla naskládáme do pekáče, přelijeme marinádou, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut zhruba na 150 °C. Poté maso odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct na vyšší teplotu, aby se vytvořila kůrka.
-
Pikantní medová kuřecí křídla podáváme s přílohou podle chuti, například s americkými brambory nebo hranolky, já osobně preferuji teplou topinku z topinkovače.