Reklama
Krupicový dezert
Fotogalerie:

Krupicový dezert

Vlaďka Míková

Praha
Mám ho ráda jako pohádku, kterou znám už od dětství.
Vlaďka Míková, Praha

Ingredience

  • 1/2 l voda
  • 120 g cukr krupice
  • 2-3 lžíce krupička dětská
  • 2-3 lžíce zavařenina
  • 1 balení pudinkový prášek-vanilkový
  • 1 balení pudinkový prášek-čokoládový
  • 1 l mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme oba pudinky s mlékem a 50 g cukru a uvaříme je podle návodu na obalu. Do dalšího hrnce dáme vařit vodu se zbylým cukrem. Za stálého míchání přisypáváme krupičku. Vaříme 3–5 minut.
  2. Horký cukrový roztok ihned přelijeme do hluboké mísy a šleháme aspoň 15 minut až do bílé pěny. Tu rozdělíme na tři díly, do jednoho vmícháme pu­dink vanilkový, do druhého čokoládový a do třetího za­va­ře­ninu. Jednotlivé druhy dezertu vléváme do misek a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový kuba s houbami

Rýžový kuba s houbami

Chutná nám víc než ten klasický s kroupami. Jana Šímová, Mariánské Lázně
Za pár korun /27.11.15
Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Skvělá příloha, ale také chuťovka k vínu i kávě.
Martina Sklenářová,
Vysoké ...
Za pár korun /16.12.10
Karásci

Karásci

Je to opravdová pochoutka. Můžeš si je dát k polévce, s povidly, medem nebo jen...
Za pár korun /29.03.10
Kompot z rynglí

Kompot z rynglí

Milujeme kompoty z peckovitého ovoce.
Jitka Horynová, Rokycany
Za pár korun /12.12.08
Kuřecí salát s ananasem

Kuřecí salát s ananasem

Když mi zbyde pečené nebo grilované kuře, připravím z něj vynikající salát.
Za pár korun /10.02.09
Falešná  rybí polévka

Falešná rybí polévka

Můžeme ozdobit hvězdičkami z housky.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Za pár korun /08.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu