Reklama
Krupicový dezert
Fotogalerie:

Krupicový dezert

Vlaďka Míková

Praha
Mám ho ráda jako pohádku, kterou znám už od dětství.
Vlaďka Míková, Praha

Ingredience

  • 1/2 l voda
  • 120 g cukr krupice
  • 2-3 lžíce krupička dětská
  • 2-3 lžíce zavařenina
  • 1 balení pudinkový prášek-vanilkový
  • 1 balení pudinkový prášek-čokoládový
  • 1 l mléko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme oba pudinky s mlékem a 50 g cukru a uvaříme je podle návodu na obalu. Do dalšího hrnce dáme vařit vodu se zbylým cukrem. Za stálého míchání přisypáváme krupičku. Vaříme 3–5 minut.
  2. Horký cukrový roztok ihned přelijeme do hluboké mísy a šleháme aspoň 15 minut až do bílé pěny. Tu rozdělíme na tři díly, do jednoho vmícháme pu­dink vanilkový, do druhého čokoládový a do třetího za­va­ře­ninu. Jednotlivé druhy dezertu vléváme do misek a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pikantní česneková dýně z trouby

Pikantní česneková dýně z trouby

Lehký sezonní oběd. Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou
Za pár korun /07.04.16
Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Rychlé jednohubky, které všem zachutnají.
Za pár korun /16.03.09
Slaninové špízy

Slaninové špízy

Jsou ideální přílohou k masu, ale chutnají skvěle i jako hlavní chod.

Zdeňka...

Za pár korun /27.09.16
Domácí kečup

Domácí kečup

Je výborný na pizzu a ke grilovanému masu. 

Iveta Krajdlová, Olbramovice

Za pár korun /11.11.15
Cibule plněná čočkou

Cibule plněná čočkou

Zbyla-li Vám čočka, v cibuli se dočká.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /13.05.12
Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.

Kateřina Benešová, ...

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama