Reklama
Křupavé špenátové lívanečky
Fotogalerie:

Křupavé špenátové lívanečky

Lenka Jakubčáková
Lenka Jakubčáková
Kdyně

Vynikají špenátová pochoutka.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Ingredience

  • 200 g mražený špenát
  • 1 vejce
  • 1 lžíce máslo
  • sůl, muškátový květ
  • 150 g strouhanka
  • 50 ml mléko
  • 100 g plátková slanina
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mražený špenát nechte v mikrovlnce nebo na pánvi s trochou vody rozmrazit a přebytečnou vodu z něj pak slijte.
  2. V misce si rozmíchejte 1 vajíčko, 1 lžíci rozpuštěného másla, na kostičky nakrájenou slaninu, špetku soli a muškátového oříšku. Přidejte špenát a promíchejte. Pak přidejte strouhanku a trochu mléka. Množství se může trochu lišit podle toho, jak mokrý jste špenát měli, vzniknout vám ale musí tuhé těsto jako na karbanátky.

  3. Když máte připravené těsto, rozpalte si lívanečník nebo pánev s olejem. Z těsta tvarujte malé placičky, které vždy obalte ve strouhance, a ty pak z obou stran osmažte dorůžova.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní pomazánka s vejci

Jarní pomazánka s vejci

Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je plná vitaminů. Helena Martínková, Nové ...
Za pár korun /31.03.17
Pivní pečivo

Pivní pečivo

 Jako chuťovka k vínu je ideální.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /07.02.12
Sýrová česnečka

Sýrová česnečka

Máš rád(a) sýrovou polévku? A co takhle přidat ještě česnek? 
Za pár korun /26.02.12
Báč z brambor

Báč z brambor

Návrat k receptům našich babiček.
Věra Křížová, Hranice
Za pár korun /06.10.08
Brokolice ve vaječné omeletě

Brokolice ve vaječné omeletě

Když nevíš, co připravit k večeři...

Olga Šimperová, Rajhradice

Za pár korun /16.10.14
Kynuté dlouhé tyčky

Kynuté dlouhé tyčky

Tyčky jsou krásně nadýchané a křupavé.
Jarka Koutecká, Kladno
Za pár korun /26.01.12
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama