Reklama
Křupavé špenátové lívanečky
Fotogalerie:

Křupavé špenátové lívanečky

Lenka Jakubčáková
Lenka Jakubčáková
Kdyně

Vynikají špenátová pochoutka.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Ingredience

  • 200 g mražený špenát
  • 1 vejce
  • 1 lžíce máslo
  • sůl, muškátový květ
  • 150 g strouhanka
  • 50 ml mléko
  • 100 g plátková slanina
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mražený špenát nechte v mikrovlnce nebo na pánvi s trochou vody rozmrazit a přebytečnou vodu z něj pak slijte.
  2. V misce si rozmíchejte 1 vajíčko, 1 lžíci rozpuštěného másla, na kostičky nakrájenou slaninu, špetku soli a muškátového oříšku. Přidejte špenát a promíchejte. Pak přidejte strouhanku a trochu mléka. Množství se může trochu lišit podle toho, jak mokrý jste špenát měli, vzniknout vám ale musí tuhé těsto jako na karbanátky.

  3. Když máte připravené těsto, rozpalte si lívanečník nebo pánev s olejem. Z těsta tvarujte malé placičky, které vždy obalte ve strouhance, a ty pak z obou stran osmažte dorůžova.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní palačinky se salátem

Pivní palačinky se salátem

Lehké zeleninové palačinky můžeme jíst i samotné. Ale jako přílohu k masu, ...
Za pár korun /10.09.10
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Lahůdka pro věčně hladové krky – zasytí.
Iveta Musilová, Jihlava
Za pár korun /29.09.08
Bramboračka od maminky

Bramboračka od maminky

Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady
Za pár korun /29.03.10
Játrové lívanečky

Játrové lívanečky

Chutnají všem.
Alena Římalová, Kostelec
Za pár korun /01.08.11
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Smažíme zprudka, aby se neroztekly.

Patricie Wagnerová, Prachatice

Za pár korun /03.12.14
Král košťálovin

Král košťálovin

V zapékacích miskách vypadá skvěle.
Lenka Němcová, Příkazy
Za pár korun /18.08.09
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama