Reklama
Křupavé cuketové řízečky
Fotogalerie:

Křupavé cuketové řízečky

Markéta Kopečná

Praha

Nasáknou jen malé množství tuku.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 130 g hladká mouka
  • 3 lžíce olej
  • 150 ml voda
  • 1 bílek
  • 500 g cuketa
  • trocha soli
  • 500 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si těstíčko smícháním mouky‚ oleje a teplé vody. Necháme je chvíli odstát a mezitím si vyšleháme bílek. Sníh opatrně zamícháme do těstíčka. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme.

  2. Osušené plátky namáčíme v těstíčku z obou stran pomocí vidličky a fritujeme v rozpáleném oleji. Oleje musí být dost‚ aby byly řízečky celé ponořené a opravdu se fritovaly přibližně 1–2 minuty z každé strany.

  3. Řízečky podáváme se zeleninovým salátem‚ případně s bramborovou kaší.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s uzenou rybou

Těstoviny s uzenou rybou

Jednoduchá a dobrá večeře je za chvilku. Andrea Jílková, Polička
Za pár korun /16.06.16
Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Je vydatná a chlapi ji mají rádi.

Marta Svozilová, Kroměříž

Za pár korun /17.11.14
Okurková rajčátka

Okurková rajčátka

Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan ...
Za pár korun /14.11.11
Dýňové placičky

Dýňové placičky

Zdeňka Blažková, Vsetín

Za pár korun /28.10.19
Muffinky s ořechy

Muffinky s ořechy

Tvoje děti si je jistě rychle oblíbí.

Jana Patočková, Brno

Za pár korun /04.08.12
Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu