Nasáknou jen malé množství tuku.
Markéta Kopečná, Praha
Ingredience
- 130 g hladká mouka
- 3 lžíce olej
- 150 ml voda
- 1 bílek
- 500 g cuketa
- trocha soli
- 500 ml olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si těstíčko smícháním mouky‚ oleje a teplé vody. Necháme je chvíli odstát a mezitím si vyšleháme bílek. Sníh opatrně zamícháme do těstíčka. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme.
-
Osušené plátky namáčíme v těstíčku z obou stran pomocí vidličky a fritujeme v rozpáleném oleji. Oleje musí být dost‚ aby byly řízečky celé ponořené a opravdu se fritovaly přibližně 1–2 minuty z každé strany.
-
Řízečky podáváme se zeleninovým salátem‚ případně s bramborovou kaší.