Reklama
Křupavé cuketové řízečky
Fotogalerie:

Křupavé cuketové řízečky

Markéta Kopečná

Praha

Nasáknou jen malé množství tuku.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 130 g hladká mouka
  • 3 lžíce olej
  • 150 ml voda
  • 1 bílek
  • 500 g cuketa
  • trocha soli
  • 500 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si těstíčko smícháním mouky‚ oleje a teplé vody. Necháme je chvíli odstát a mezitím si vyšleháme bílek. Sníh opatrně zamícháme do těstíčka. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme.

  2. Osušené plátky namáčíme v těstíčku z obou stran pomocí vidličky a fritujeme v rozpáleném oleji. Oleje musí být dost‚ aby byly řízečky celé ponořené a opravdu se fritovaly přibližně 1–2 minuty z každé strany.

  3. Řízečky podáváme se zeleninovým salátem‚ případně s bramborovou kaší.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Pokud máme větší úrodu ředkviček, rádi připravujeme tento recept. Hana Bílá, ...
Za pár korun /30.09.14
Bramborové placičky

Bramborové placičky

Dáváme si k nim sklenici mléka.

Blanka Žežulková, Mělník

Za pár korun /04.02.16
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
Tyrolské  líné halušky

Tyrolské líné halušky

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /21.06.19
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Můžeš vyzkoušet také jiné druhy sýrů.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /10.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu