Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1207 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 98 g
Tuky 69 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klíčovým trikem u tohoto pokrmu je povaření poloviny špenátu v polévce. Chuť tím, obrazně řečeno, získá na hloubce.

Suroviny

středně velká, nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
jemné nasekaný
oloupaná, rozkrájená na kusy
vývar kuřecí 450 ml
nebo zeleninový
mléko 600 ml
čerstvý, nahrubo
z poloviny citronu
na dochucení, čerstvě nastrouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli s česnekem a pomalu smažte pět až šest minut.

2

Přidejte bramboru a po minutě i vývar. Vařte, dokud brambora nezměkne (trvá to osm až deset minut).

3

Přilijte mléko, přiveďte znovu k varu a přisypte polovinu špenátu s citronovou kůrou. Přikryjte, duste čtvrt hodiny a pak nechte polévku pět minut chladnout.

4

Přelijte do mixéru a přidejte zbytek špenátu; polévka tím získá krásně svěží barvu i chuť. Rozmixujte dohladka a pak vraťte do hrnce.

5

Ohřejte a ochuťte solí, pepřem i muškátovým oříškem. Jestli chcete, můžete polévku naředit vývarem. Rozdělte do misek a zakápněte trochou smetany.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 11:51
Recept se nachází v č.3/05, str.38

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč