Reklama
Krémová karotková polévka
Fotogalerie:

Krémová karotková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Františka Hozáková, Zábřeh

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 6 snítek tymiánu
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kg oloupané mrkve
  • 4 hrnky vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, tymián, 3 badyány, bobkový list a nasekaný česnek. Vše společně restujeme asi 5 minut. Vhodíme pokrájené mrkve a vlijeme vývar. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a zmírníme plamen. Vaříme 20 minut.

  2. Z polévky vyjmeme tymián, bobkový list a badyán a rozmixujeme ji dohladka. Osolíme a opepříme.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečený chléb z remosky

Pečený chléb z remosky

Dochuť ho čímkoliv, cibule je základ. Marika Hradečná, Andělská Hora
Za pár korun /30.03.16
Sýrová rajčata s paprikou

Sýrová rajčata s paprikou

Rychlá‚ zdravá večeře. Kdo má rád grilovanou zeleninu‚ ten si určitě pochutná.

...

Za pár korun /22.08.16
Fazole v těstíčku

Fazole v těstíčku

Jídlo pro opravdové kovboje.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /27.04.14
Cuketová čína

Cuketová čína

Moje kolegyně má muže, který je nadšený zahrádkář. V období cuket je chudinka opravdu...
Za pár korun /09.11.08
Krabí salát

Krabí salát

Je příjemně lehký.       

Lenka Neumanová, Tachov

Za pár korun /22.11.14
Citronové špagety

Citronové špagety

Kombinace těstovin a kyselého citronu se může zdát na první pohled zvláštní,...

Za pár korun /14.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu