Reklama
Krémová karotková polévka
Fotogalerie:

Krémová karotková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Františka Hozáková, Zábřeh

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 6 snítek tymiánu
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kg oloupané mrkve
  • 4 hrnky vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, tymián, 3 badyány, bobkový list a nasekaný česnek. Vše společně restujeme asi 5 minut. Vhodíme pokrájené mrkve a vlijeme vývar. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a zmírníme plamen. Vaříme 20 minut.

  2. Z polévky vyjmeme tymián, bobkový list a badyán a rozmixujeme ji dohladka. Osolíme a opepříme.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíčky

Rohlíčky

Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču. Lucie Luxová, ...
Za pár korun /19.01.11
Chilli jatýrka

Chilli jatýrka

Jednoduchá dobrota.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /04.08.15
 Krémová polévka

Krémová polévka

Výtečná podzimní dobrota.

Karolína Poledníková, Vřesina

Za pár korun /15.11.14
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Nejlíp chutná na domácím pečivu.
Za pár korun /31.05.17
Pirožky

Pirožky

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, ...

Za pár korun /05.06.15
Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Je dobrý jak teplý, tak i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /23.02.14
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama