Reklama
Reklama
Krabí pomazánka
Fotogalerie:

Krabí pomazánka

Jitka Slavíková

Pardubice
Pomázanky jsou snadným řešením pro rychlou večeři, když večer přiběhnu z práce a potřebuji rodinu nakrmit. Stejně tak přijde-li nečekaná návštěva, sáhnu do mrazničky pro tyčinky, nakrájím cibulia za pár minut je hotovo.
Jitka Slavíková, Pardubice

Ingredience

  • 1/2 citrón
  • 2 balíčky maso krabí
  • 5 lžic majonéza
  • pepř
  • 1 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Veku či bagetu nakrájíme na plátky. Krabí tyčinky rozmrazíme a vložíme je do vyšší mísy. Najemno pokrájíme cibuli, přidáme majonézu, nejlépe light nebo kombinovanou s jogurtem.
  2. krok2
    Pomocí ponorného mi­xéru rozmixujeme tyčinky s cibulí a s majonézou. Přidáme cukr, šťávu z jedné poloviny citronu, dochutíme solí a pepřem. Opět rozmixujeme a vzniklou pomazánku necháme vychladit.

  3. krok3 Pomazánku rozetřeme vidličkou na plátky veky a chlebíčky zdobíme rajčetem a petrželkou.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová játra Koliba

Vepřová játra Koliba

Experiment, který se zcela nečekaně vydařil. Jiří Kulhánek, Kladno
Za pár korun /11.07.15
Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Usmaž si rychlou večeři.
Alena Černínová, Ostrava
Za pár korun /18.02.10
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Zkus tuhle dobrotu po staročesku.

Petra Ménová, Kolín

Za pár korun /18.06.14
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Kynuté dlouhé tyčky

Kynuté dlouhé tyčky

Tyčky jsou krásně nadýchané a křupavé.
Jarka Koutecká, Kladno
Za pár korun /26.01.12
Domácí tvaroháček

Domácí tvaroháček

Děti si ho velmi oblíbili. Děláme z něj i osvěžující letní pohár s ovocem a ...
Za pár korun /11.06.12
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama