Reklama
Korejské kořeněné okurky
Fotogalerie:

Korejské kořeněné okurky

Vance O'Reilly

Dobříš

Osvěžující kořeněná pochoutka.

Vance O'Reilly, Dobříš

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 dlouhé okurky
  • 2 lžičky sůl
  • 1 šalotka nebo porek nakrájený na plátky
  • 1 stroužek česnek
  • 1/2 lžičky cukr
  • podle chuti čerstvý zázvor
  • 1/4-1/2 lžičky chilli

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vydlabeme semena, rozkrojíme podélně na čtvrtiny a potom příčně na zhruba 2,5 cm dlouhé kousky.

  2. Dáme je do mísy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pak je opláchneme a osušíme. Dáme je zpět do mísy, přidáme ostatní přísady a promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici odležet asi 4 hodiny.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké. Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
Ovocné tiramisu

Ovocné tiramisu

Velmi jednoduchý a dobrý dezert.

Libuše Vichrová, Deštná

Za pár korun /10.06.16
Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...

Za pár korun /23.07.13
Polévka z bulguru

Polévka z bulguru

Zdravá pochoutka, která zahřeje i zasytí.

Jana Kolářová, České Budějovice

Za pár korun /15.03.14
Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Usmaž si rychlou večeři.
Alena Černínová, Ostrava
Za pár korun /18.02.10
Rýžové lečo

Rýžové lečo

Kdo má rád ostřejší, přidá pálivou papriku.

Jaroslava Mudrochová, Dolníky

Za pár korun /25.03.13
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama