Reklama
Korejské kořeněné okurky
Fotogalerie:

Korejské kořeněné okurky

Vance O'Reilly

Dobříš

Osvěžující kořeněná pochoutka.

Vance O'Reilly, Dobříš

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 dlouhé okurky
  • 2 lžičky sůl
  • 1 šalotka nebo porek nakrájený na plátky
  • 1 stroužek česnek
  • 1/2 lžičky cukr
  • podle chuti čerstvý zázvor
  • 1/4-1/2 lžičky chilli

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vydlabeme semena, rozkrojíme podélně na čtvrtiny a potom příčně na zhruba 2,5 cm dlouhé kousky.

  2. Dáme je do mísy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pak je opláchneme a osušíme. Dáme je zpět do mísy, přidáme ostatní přísady a promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici odležet asi 4 hodiny.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu. Renata Malatková, Paršovice
Za pár korun /25.10.11
Čočkovo-pórková polévka

Čočkovo-pórková polévka

Laciné a ještě zdravé, navíc zase něco jiného.
Jana Drašnerová, 
Světlá nad ...
Za pár korun /19.01.11
Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky se hodí jako rychlé řešení pro nečekanou návštěvu a jsou výborné.

Jana ...

Za pár korun /21.02.13
Čočková sekaná

Čočková sekaná

Určitě si ji oblíbíš tak jako naše rodina.

Eva Skoumalová, Klučov

Za pár korun /06.03.12
Kachní polévka

Kachní polévka

Když zbudou drůbky, vařím polévku.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /08.02.12
Falešná  rybí polévka

Falešná rybí polévka

Můžeme ozdobit hvězdičkami z housky.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Za pár korun /08.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu