Reklama
Koprová polévka se svítkem
Fotogalerie:

Koprová polévka se svítkem

Petr Graf

Brno
Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním vnoučka. Když se chci pořádně najíst, nezbývá mi nic jiného, než abych si něco dobrého uvařil sám.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • Polévka:
  • 2 brambory
  • snítka kopr
  • 1 l mléko
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 1–2 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • 1 bobkový list
  • Svítek:
  • 50 ml mléko
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky sůl
  • 100 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vhodíme je do hrnce s mlékem a bobkovým listem. Vaříme tak dlouho, dokud nezměknou.
  2. krok2 Kopr nasekáme na jemné kousky, které pak přimícháme k mléku.
  3. krok3 Polévku ochutíme octem, cukrem, solí a na závěr přimícháme jíšku, která polévku zahustí. Vše necháme několik minut povařit.
  4. Svítek připravíme z vejce a mléka, které smícháme s hladkou moukou, solí a kypřicím práškem.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a lžící naléváme těsto, smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Slané svítky podáváme s horkou polévkou.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit dle vlastní fantazie – stačí například do vroucí polévky vmíchat vejce.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Holandský rybí salát

Holandský rybí salát

Servírujeme s čerstvým pečivem. Květa Kroupová, Praha
Za pár korun /27.01.17
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Pokud máme doma šikovného pomocníka, jde pečení skvěle od ruky. 

Krystýna ...

Za pár korun /04.12.12
Lívance  z kefíru

Lívance z kefíru

Tyhle nemusíš dávat kynout.
Anna Vovosná, Balohrádek
Za pár korun /05.05.11
Párky v županu

Párky v županu

Snadný, rychlý a chutný oběd.

Denisa Brandová, Jaroměř

Za pár korun /15.05.12
Škvarkové jednohubky

Škvarkové jednohubky

Jednoduchá a výborná pochoutka. Zapíjíme ji dobrým pivem.
Jana Niemcová, ...
Za pár korun /22.02.10
Roklosmes

Roklosmes

 Vyzkoušej dobrou a hlavně levnou večeři.

Milan Machurka, Praha

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama