Reklama
Koprová polévka se svítkem
Fotogalerie:

Koprová polévka se svítkem

Petr Graf

Brno
Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním vnoučka. Když se chci pořádně najíst, nezbývá mi nic jiného, než abych si něco dobrého uvařil sám.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • Polévka:
  • 2 brambory
  • snítka kopr
  • 1 l mléko
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 1–2 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • 1 bobkový list
  • Svítek:
  • 50 ml mléko
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky sůl
  • 100 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vhodíme je do hrnce s mlékem a bobkovým listem. Vaříme tak dlouho, dokud nezměknou.
  2. krok2 Kopr nasekáme na jemné kousky, které pak přimícháme k mléku.
  3. krok3 Polévku ochutíme octem, cukrem, solí a na závěr přimícháme jíšku, která polévku zahustí. Vše necháme několik minut povařit.
  4. Svítek připravíme z vejce a mléka, které smícháme s hladkou moukou, solí a kypřicím práškem.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a lžící naléváme těsto, smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Slané svítky podáváme s horkou polévkou.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit dle vlastní fantazie – stačí například do vroucí polévky vmíchat vejce.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičky smažené v těstíčku

Ředkvičky smažené v těstíčku

Jsou dobré i jen tak na zobání k pivu. Marie Ospalíková, Kroměříž
Za pár korun /29.03.15
Játrové lívanečky

Játrové lívanečky

Chutnají všem.
Alena Římalová, Kostelec
Za pár korun /01.08.11
Šťouchané brambory se slaninou a mamgoldem

Šťouchané brambory se slaninou a mamgoldem

Mám na zahrádce dost mangoldu, tak ho přidávám kam se dá. V bramborách skvěle vynikne.

...
Za pár korun /09.10.12
Arašídová pomazánka

Arašídová pomazánka

Je skvělá‚ protože obsahuje zdravé tuky z arašídů.
Tereza Mrowiecová, ...
Za pár korun /08.06.10
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Slupka cukety obsahuje nejvíc zdraví prospěšných látek.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /21.04.16
Vývar z krůtích krků

Vývar z krůtích krků

Mám ho ze všech vývarů nejradši. Je silný a opravdu chutný.
Marcela Voláková, ...
Za pár korun /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu