Reklama
Reklama
Koprová polévka se svítkem
Fotogalerie:

Koprová polévka se svítkem

Petr Graf

Brno
Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním vnoučka. Když se chci pořádně najíst, nezbývá mi nic jiného, než abych si něco dobrého uvařil sám.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • Polévka:
  • 2 brambory
  • snítka kopr
  • 1 l mléko
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 1–2 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • 1 bobkový list
  • Svítek:
  • 50 ml mléko
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky sůl
  • 100 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vhodíme je do hrnce s mlékem a bobkovým listem. Vaříme tak dlouho, dokud nezměknou.
  2. krok2 Kopr nasekáme na jemné kousky, které pak přimícháme k mléku.
  3. krok3 Polévku ochutíme octem, cukrem, solí a na závěr přimícháme jíšku, která polévku zahustí. Vše necháme několik minut povařit.
  4. Svítek připravíme z vejce a mléka, které smícháme s hladkou moukou, solí a kypřicím práškem.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a lžící naléváme těsto, smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Slané svítky podáváme s horkou polévkou.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit dle vlastní fantazie – stačí například do vroucí polévky vmíchat vejce.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné skořápky

Plněné skořápky

Veselé velikonoční pohoštění. Markéta Pilná, Benešov
Za pár korun /26.03.16
Hrachová kaše

Hrachová kaše

Velmi výživný oběd či večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Za pár korun /26.06.12
Vajíčková pomazánka se zeleninou

Vajíčková pomazánka se zeleninou

Trochu jiná varianta vajíčkové pomazánky.
Za pár korun /04.03.13
Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
Vylepšená hermelínová pomazánka

Vylepšená hermelínová pomazánka

Nejlepší je s domácím chlebem.

Květa Šindelářová, Praha

Za pár korun /02.02.17
Jarní vajčkový salát.

Jarní vajčkový salát.

Vajíčkový salát je nejlepší domácí.
Za pár korun /27.02.17
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama