Reklama
Reklama
Koprová polévka se svítkem
Fotogalerie:

Koprová polévka se svítkem

Petr Graf

Brno
Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním vnoučka. Když se chci pořádně najíst, nezbývá mi nic jiného, než abych si něco dobrého uvařil sám.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • Polévka:
  • 2 brambory
  • snítka kopr
  • 1 l mléko
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 1–2 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • 1 bobkový list
  • Svítek:
  • 50 ml mléko
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky sůl
  • 100 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vhodíme je do hrnce s mlékem a bobkovým listem. Vaříme tak dlouho, dokud nezměknou.
  2. krok2 Kopr nasekáme na jemné kousky, které pak přimícháme k mléku.
  3. krok3 Polévku ochutíme octem, cukrem, solí a na závěr přimícháme jíšku, která polévku zahustí. Vše necháme několik minut povařit.
  4. Svítek připravíme z vejce a mléka, které smícháme s hladkou moukou, solí a kypřicím práškem.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a lžící naléváme těsto, smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Slané svítky podáváme s horkou polévkou.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit dle vlastní fantazie – stačí například do vroucí polévky vmíchat vejce.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Budeš se divit, jak je dobrá.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Za pár korun /12.11.12
Majolková bábovka

Majolková bábovka

Nikdo nepozná, že je z majolky...
Lenka Doležalová, Nechanice
Za pár korun /20.06.11
Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
Bramborové mrkvičky

Bramborové mrkvičky

Doporučuji je všem maminkám, které vaří pro děti. Moji synové z nich byli nadšení.
...
Za pár korun /28.02.10
Kuřecí prsa à la Roman

Kuřecí prsa à la Roman

Nezvyklé přísady v této kombinaci chutnají skvěle.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /01.09.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama