Reklama
Koprová polévka se svítkem
Fotogalerie:

Koprová polévka se svítkem

Petr Graf

Brno
Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním vnoučka. Když se chci pořádně najíst, nezbývá mi nic jiného, než abych si něco dobrého uvařil sám.
Petr Graf, Brno

Ingredience

  • Polévka:
  • 2 brambory
  • snítka kopr
  • 1 l mléko
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 1–2 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • 1 bobkový list
  • Svítek:
  • 50 ml mléko
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky sůl
  • 100 g mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vhodíme je do hrnce s mlékem a bobkovým listem. Vaříme tak dlouho, dokud nezměknou.
  2. krok2 Kopr nasekáme na jemné kousky, které pak přimícháme k mléku.
  3. krok3 Polévku ochutíme octem, cukrem, solí a na závěr přimícháme jíšku, která polévku zahustí. Vše necháme několik minut povařit.
  4. Svítek připravíme z vejce a mléka, které smícháme s hladkou moukou, solí a kypřicím práškem.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a lžící naléváme těsto, smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Slané svítky podáváme s horkou polévkou.

    TIP: Polévku můžeme ozvláštnit dle vlastní fantazie – stačí například do vroucí polévky vmíchat vejce.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Za pár korun /13.10.18
Žampionové kuličky s česnekovými brambory

Žampionové kuličky s česnekovými brambory

Podávej s light tatarkou

Podle receptu Moniky Kalašné z Kladna

Za pár korun /29.07.18
Uzené rizoto

Uzené rizoto

S rýží se dá čarovat na mnoho způsobů.

Renata Stopková, Dolní Dunajovice

Za pár korun /01.02.17
Dýně hokkaido s vůní ořechů

Dýně hokkaido s vůní ořechů

Táňa Lišková, Velké Meziříčí

Za pár korun /01.07.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
Houbová pasta

Houbová pasta

Skvělá na toasty, pod maso, se zeleninou...

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem


Za pár korun /24.01.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama