Reklama
Knedlík z mikrovlnky
Fotogalerie:

Knedlík z mikrovlnky

Vojta Miláček

Praha
Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha

Ingredience

  • 1,5 rohlíky
  • 1,5 hrnku mouka hrubá
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • 1,5 hrnku mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nakrájíme na kostičky rohlík, přisypeme mouku s práškem do pečiva, sůl, přidáme žloutky a zalijeme mlékem. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka přidáme sníh z bílků.
  2. Silikonovou či skleněnou formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a rozetřeme do ní těsto. Dáme do mikrovlnné trouby a „vaříme“ při výkonu 750 W asi 8 minut.
  3. Když ohřev skončí, necháme ještě 2 minuty knedlík v zavřené troubě ustát. Pak jej propícháme několikrát špejlí.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá krůtí játra

Rychlá krůtí játra

Jsou chutnější než kuřecí. Kamila Michalíková, Karviná
Za pár korun /24.10.15
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Krabí tyčinky netradičně

Krabí tyčinky netradičně

Zlata Komondiová, Praha

Za pár korun /15.04.19
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Houbové bramboráky

Houbové bramboráky

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /16.02.20
Jahodovo-jablečný kompot

Jahodovo-jablečný kompot

Jahody patří k mému nejoblíbenějšímu ovoci, a proto jsem moc ráda, když po ...
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu