Reklama
Kefírová buchta s borůvkami
Fotogalerie:

Kefírová buchta s borůvkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Borůvky lze nahradit jakýmkoliv ovocem.

Jitka Wilderová, Polička

Ingredience

  • 100 ml borůvek
  • 80 g hery
  • 3 vejce
  • 130 g cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml kefíru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 140 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Borůvky opláchneme a necháme okapat. Heru rozpustíme a necháme zchladnout. V míse si rozšleháme vejce, krystalový a vanilkový cukr a kefír. Nakonec zašleháme mouku s práškem do pečiva. 

  2. 2. Formu vymažeme máslem, vysypeme oříšky nebo strouhankou. Vlijeme těsto a na ně nasypeme borůvky. Pečeme při 180 °C 20–25 minut dozlatova. Před podáváním poprášíme cukrem.   

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malinový kompot

Malinový kompot

Keře malin na mojí zahrádce se v poslední době bujně rozrostly a v létě ...
Za pár korun /15.12.08
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Hodí se k obědu i jako chuťovka ke svačině.
Lenka Vyčítalová, Lomnice
Za pár korun /19.11.10
Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Dá se jíst samostatně nebo jako příloha.

Dobromila Havlíková, Havlíčkův Brod

Za pár korun /05.12.13
Slaninové závitky

Slaninové závitky

Výborné jako příloha k hlavnímu jídlu nebo samotné k pivu.

Martina ...

Za pár korun /15.06.17
Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Výborné jídlo, které se hodí i jako sváteční oběd.
Lucie Hrbková, Sedlčany
Za pár korun /29.03.12
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama