Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami
Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1343 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 136 g
Tuky 55 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubna jako řízek? Ano! A je vážně skvělá. V redakci všechny dozlatova usmažené kousky zmizely bleskovou rychlostí...

Suroviny

vejce 1 ks
velké nebo 2 malá
sůl
nastrouhaný najemno
olivový olej
nebo jiný olej na smažení
kedlubna 300 g
oloupaná, nakrájená na cca 1,5cm plátky
bylinky
na ozdobení
NA CITRONOVÉ MRKVIČKY
hnědý cukr 1 PL
voda 50 ml
mrkev 1 svazek
drobnější, nať zkrácená na cca 3 cm, podle potřeby oloupaná či oškrabaná, silnější podélně rozpůlená
sůl
najemno nastrouhané
Na polentu
mléko 100 ml
vývar zeleninový 150 ml
lze nahradit vodou
sůl ½ ČL
polenta 60 g
může být i instantní
tučný, z vaničky
petrželka 1 hrst
nasekaná
pažitka 1 hrst
nasekaná
kopr 1 hrst
nasekaný

Postup

1

Začněte mrkvičkami. Máslo rozpusťte v mělkém rendlíku. Přidejte cukr, citronovou šťávu a 50ml vody. Na mírném ohni krátce povařte, aby se cukr rozpustil. Přidejte mrkve a mírně osolte. Přiklopte a na mírném ohni duste 15–20 minut, měly by být tak akorát al dente. Asi 1–2 minuty před koncem posypte citronovou kůrou.

2

Na polentu svařte mléko s vývarem nebo vodou a 1/2 lžičky soli. Vsypte polentu a za občasného míchání 10 minut vařte na mírném ohni (jestli máte instantní, udělejte ji podle návodu na obalu). Do horké polenty vmíchejte tvaroh se smetanou a krátce prohřejte. Vmíchejte bylinky a odstavte, ale uchovejte teplé.

3

Na řízky prošlehejte vejce v hlubokém talíři a mírně osolte, vmíchejte polovinu mouky a nastrouhaný sýr. Na jiný talíř nasypte zbývající mouku.

4

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Plátky kedlubny obraťte vždy v mouce a pak je obalte v sýrovém těstíčku. Ihned pomalu smažte na pánvi na středním ohni z každé strany dozlatova. Krátce osušte na papírové utěrce. Podávejte s mrkví a polentou, ozdobené bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč