Reklama
Kedlubnové řízečky
Fotogalerie:

Kedlubnové řízečky

Barbora Slánská

Chrudim

Máš-li ráda zeleninu, určitě si smlsneš. Masožroutům přibal ke kedlubně plátek šunky.

Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • 4 kedlubny
  • 100 ml mléko
  • 2 vejce
  • 120 g hladká mouka
  • trocha solamylu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • 150 ml majonéza
  • 1 jarní cibulka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Potom je osušíme a nakrájíme na plátky široké asi 1 cm. Z bílků ušleháme sníh. Z mouky, žloutků a mléka vyšleháme těstíčko, které podle chuti osolíme a vmícháme do něj sníh z bílků.

  2. krok2

    Plátky kedluben obalíme nejprve v solamylu a posléze v těstíčku. Na pánvi rozpálíme olej a kedlubnové řízečky na něm dozlatova osmažíme.

  3. krok3

    K řízkům si připravíme ochucenou majonézu. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno, vmícháme do majonézy, osolíme a opepříme.

  4. Tuto zeleninovou dobrotu  podáváme se šťouchanými bramborami a majonézou s jarní cibulkou.

Tip redakce

Stejně jako kedlubny připravuji i jiné druhy zeleniny – cukety, lilek či celer. Je to velice jednoduché a levné jídlo, které zvládnou i začátečníci.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám. Martina Juklíčková, Štětí
Za pár korun /01.03.15
Čokoládové pusinky

Čokoládové pusinky

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Za pár korun /01.10.19
Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.02.13
Křídla v ostrém jogurtu

Křídla v ostrém jogurtu

Jana Dorazínová, Orlová

Za pár korun /19.02.19
Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí.
Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama