Alena Peštová, České Budějovice
Ingredience
- 20 g sójových kostek
- kousek bujonu
- trocha oleje
- podle chuti sójová omáčka
- 1 menší cibule
- polovina menší papriky
- 1–2 stroužky česneku
- 1 velká kyselá okurka
- kečup (pálivý i sladký)
- trocha soli a pepře
- špetka pálivé papriky
- 1/3 hermelínu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci si uvaříme sójové maso podle návodu na obalu.Standardně se vaří 15 minut ve vodě s bujonem. Po uvaření maso slijeme a nakrájíme na menší kousky.
-
Na pánev si nalijeme olej a chvíli smažíme sójové maso se sójovou omáčkou. Přidáme cibuli a papriku, které jsme si pokrájeli na proužky. Přidáme ještě trochu sójové omáčky a restujeme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a kyselou okurku pokrájenou na proužky. Promícháme a podlijeme vodou.
-
Směs posypeme špetkou pálivé papriky a necháme dusit, aby zelenina trochu změkla. Až zelenina změkne, přidáme podle chuti kečup, sůl, pepř, a pokud je potřeba, zahustíme moukou. Do směsi dáme roztavit plátky hermelínu a ještě prohřejeme.