Reklama
Kari čočka s bramborem
Fotogalerie:

Kari čočka s bramborem

Jana Kotoučková
Jana Kotoučková
Vavřinec-Veselice

Zdravý a sytý oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Ingredience

  • 400 g čočka
  • 400 g brambory
  • 4 stroužky česnek
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby kmín
  • dle potřeby kari koření
  • 4 kusy paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Na trošce oleje na pánvi osmahneme na kousky nakrájený česnek s paprikou. Přidáme kari koření.
  2. Jakmile česnek s paprikou změknou a obarví se kořením, přimícháme tuto směs k čočce.

  3. Uvaříme v osolené vodě s kmínem brambory nakrájené na kostičky a poté přidáme k čočce. Podáváme se zeleninovou oblohou, nebo salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové lečo

Rýžové lečo

Kdo má rád ostřejší, přidá pálivou papriku. Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Za pár korun /25.03.13
Bramborák s moravským zelím

Bramborák s moravským zelím

Klasika, která nikdy nezevšední.

Vlasta Rýdlová, Jablonec

Za pár korun /27.04.16
Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Dětem chutná jako svačinka i večeře.
Zuzana Burianová, Praha
Za pár korun /19.11.10
Květákovo-kuskusové karbanátky

Květákovo-kuskusové karbanátky

Jsou dietnější než ty z vepřového.

Leona Vávrová, Třebíč

Za pár korun /17.03.14
Mangoldová polévka

Mangoldová polévka

Je u nás velmi oblíbená.

Anna Ešnerová, Hradec Králové

Za pár korun /10.12.12
Pórkový závin

Pórkový závin

Slané moučníky jsou u nás velmi oblíbené.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /08.02.14
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama