Ingredience
- 6 brambory
- 1 balení zelí kysané
- 2 lžíce sádlo
- 4 vejce
- kmín
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej na smažení
- 1 paprika červená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme do mísy. Kysané zelí pokrájíme a osmahneme na sádle. Takto připravené zelí přidáme k bramborám. Do směsi rozklepneme vejce a ochutíme solí, pepřem a kmínem.
-
Vše dobře promícháme. Z připravené směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Hotové jídlo ozdobíme červenou paprikou pokrájenou na větší nudličky.
TIP: Pokud se těsto bude rozpadat, přidej podle potřeby trochu hladké mouky.
Do karbanátků můžeš také vmíchat škvarky nebo orestovanou slaninu či jinou uzeninu dle vlastní chuti.