Reklama
Reklama
Karásci
Fotogalerie:

Karásci

Hana Jankovská

Neveklov
Je to opravdová pochoutka. Můžeš si je dát k polévce, s povidly, medem nebo jen tak.
Hana Jankovská, Neveklov

Ingredience

  • 1 kg mouka polohrubá
  • 8 lžic cukr krupice
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 vejce
  • 8 lžic sádlo
  • 1,5 kostky droždí
  • dle potřeby mléko
  • dle chuti sezam
  • dle chuti mák
  • dle chuti ořechy sekané
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V míse zaděláme těsto jako na buchty či na koláče.
  2. Necháme 1 hodinu kynout‚ poté rozdělíme těsto na dílky, z nichž pleteme malé houstičky (karásky).
  3. Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem‚ potíráme vejcem a sypeme mákem‚ sezamem či ořechy.
  4. Upečeme dozlatova. Z této dávky máme 4 pekáče (není to moc, nezbudou).

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky

Květákové nebo kapustové jsme dělali často, teď je občas prostřídám těmi ...
Za pár korun /18.07.17
Brambory s pórkem

Brambory s pórkem

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ...

Za pár korun /19.05.12
Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Máme sice poměrně malou zahradu, ale na ředkvičky se tam místo vždycky najde. Sázím ...
Za pár korun /13.04.13
Smažené šroubky

Smažené šroubky

Rychlá a levná dobrota.

Martina Dostálková, Srch

Za pár korun /23.06.12
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

U nás doma je čočka skutečně velmi oblíbené jídlo. Dej si s námi.
Nikol ...
Za pár korun /11.03.10
Rýžový kuba s houbami

Rýžový kuba s houbami

Chutná nám víc než ten klasický s kroupami.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Za pár korun /27.11.15
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama