Reklama
Karásci
Fotogalerie:

Karásci

Hana Jankovská

Neveklov
Je to opravdová pochoutka. Můžeš si je dát k polévce, s povidly, medem nebo jen tak.
Hana Jankovská, Neveklov

Ingredience

  • 1 kg mouka polohrubá
  • 8 lžic cukr krupice
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 vejce
  • 8 lžic sádlo
  • 1,5 kostky droždí
  • dle potřeby mléko
  • dle chuti sezam
  • dle chuti mák
  • dle chuti ořechy sekané
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V míse zaděláme těsto jako na buchty či na koláče.
  2. Necháme 1 hodinu kynout‚ poté rozdělíme těsto na dílky, z nichž pleteme malé houstičky (karásky).
  3. Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem‚ potíráme vejcem a sypeme mákem‚ sezamem či ořechy.
  4. Upečeme dozlatova. Z této dávky máme 4 pekáče (není to moc, nezbudou).

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání. Jaroslava Boháčková, Kamenný...
Za pár korun /28.05.14
Syrníky z tvarůžků

Syrníky z tvarůžků

Kdo má rád pikantní chuť tvarůžků, nechá se určitě nalákat mým receptem a ...
Za pár korun /19.08.09
Šťouchané brambory se slaninou a mamgoldem

Šťouchané brambory se slaninou a mamgoldem

Mám na zahrádce dost mangoldu, tak ho přidávám kam se dá. V bramborách skvěle vynikne.

...
Za pár korun /09.10.12
Nastavovaná kaše se zelím

Nastavovaná kaše se zelím

Staročeské pochoutky mají svůj půvab. Mému manželovi neudělá radost biftek, ale tato ...
Za pár korun /28.02.10
Nadívané cibule

Nadívané cibule

Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji ...
Za pár korun /02.02.10
Hrnková bábovka bez vážení

Hrnková bábovka bez vážení

Když už peču, chci, aby to bylo rychlé.
Kateřina Dobrá, Nová Paka
Za pár korun /26.04.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu