Kapustové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustové karbanátky

Lenka Vyčítalová

Lomnice
Hodí se k obědu i jako chuťovka ke svačině.
Lenka Vyčítalová, Lomnice

Ingredience

  • 1 střední hlávka kapusta
  • 100 ml mléko
  • 1 houska
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 7 lžic strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustu nakrájíme na proužky‚ lehce omyjeme a v osolené vroucí vodě 10 minut vaříme. Pak ji vyjmeme a necháme okapat.
  2. V míse kapustu smícháme s rohlíkem namočeným v mléce‚ s vejcem, cibulí nakrájenou na kostičky‚ kořením a strouhankou.
  3. Tvarujeme karbanátky‚ které obalíme ve strouhance (nebo v trojobalu) a smažíme. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s chlebem.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...
Za pár korun /23.07.13
Škvarkové jednohubky

Škvarkové jednohubky

Jednoduchá a výborná pochoutka. Zapíjíme ji dobrým pivem.
Jana Niemcová, ...
Za pár korun /22.02.10
Těstoviny s anglickou slaninou

Těstoviny s anglickou slaninou

Vegetariáni mohou nahradit slaninu sýrem.
Lenka Kudlová, Kuřim 
Za pár korun /15.01.10
Vločková polévka

Vločková polévka

Ovesné vločky dobře působí na trávení. 

Jaroslava ...

Za pár korun /06.03.12
Sváteční příloha k pečenému masu

Sváteční příloha k pečenému masu

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo

Za pár korun /10.06.12
Zdravá muchomůrka

Zdravá muchomůrka

Těstoviny se krásně obarví.

Hana Doležalová, Třebíč

Za pár korun /15.06.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama