Reklama
Kapustové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustové karbanátky

Alena Hanáková

Katusice
Můžeš je připravit i v celku jako sekanou.
Alena Hanáková, Katusice

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 1 vejce
  • 1 česnek
  • špetka bazalka
  • hrst strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme ji okapat a umeleme ji nebo nadrobno nakrájíme.
  2. Přidáme vejce, česnek, pepř, bazalku a zahustíme strouhankou, osolíme. (Dle chuti lze přidat i uzeninu, sýr, oregano či rajský protlak.)
  3. Ze směsi mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, kuličky nebo válečky. Pečeme je odkryté v mikrovlnné troubě při 700 W asi 10 minut. V polovině pečení přemístíme kousky z okraje mísy do středu a naopak.
  4. Podáváme teplé s bramborovou kaší, ale výborné jsou i studené s pečivem.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškové kuře se sýrem

Hruškové kuře se sýrem

Jednoduchý a rychlý pokrm s trochou sladké fantazie. Pavel Kyzivát, Dobrovice ...
Za pár korun /14.06.11
Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky se hodí jako rychlé řešení pro nečekanou návštěvu a jsou výborné.

Jana ...

Za pár korun /21.02.13
Lívance  z kefíru

Lívance z kefíru

Tyhle nemusíš dávat kynout.
Anna Vovosná, Balohrádek
Za pár korun /05.05.11
Kyselo s droždím

Kyselo s droždím

Droždí je bohatým zdrojem vitaminů B.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek


Za pár korun /04.01.17
Kari čočka s bramborem

Kari čočka s bramborem

Zdravý a sytý oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Za pár korun /04.08.13
Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Skvělá příloha, ale také chuťovka k vínu i kávě.
Martina Sklenářová,
Vysoké ...
Za pár korun /16.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu