Když zbudou drůbky, vařím polévku.
Martina Antalová, Odolena Voda
Ingredience
- 2 kachní krky, žaludky a srdíčka
- 1 petržel
- 5 mrkví
- snítek cibulová a petrželová nať
- trocha sůl, pepř a polévkové koření
- 200g kachní játra
- 2 stroužky česnek
- 150g strouhanka
- 1 vejce
- sůl, pepř, muškátová květ
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Povaříme drůbky a zeleninu. Vývar přecedíme, maso a zeleninu pokrájíme a dáme zpět do hrnce. Přidáme knedlíčky, zahustíme jíškou a povaříme. Dochutíme polévkovým kořením a ozdobíme petrželkou.
-
Játra a česnek umeleme a smícháme s ostatními surovinami. Povaříme.