Reklama
Jihočeské zelňáky
Fotogalerie:

Jihočeské zelňáky

Karel Kroupa

Praha

Vyzkoušej je, jsou opravdu výborné, navíc úplně jednoduché.

Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g kysané zelí
  • 500 g škvarky i se sádlem
  • 1 cibule
  • podle chuti cukr a sůl
  • podle chuti drcený kmín
  • 500 g hladká mouka
  • 250 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí se sádlem a škvarky podusíme na cibulce doměkka. Ochutíme ho podle vlastní chuti cukrem a solí a drceným kmínem a necháme zchladnout.

  2. Mouky prosejeme na vál, přidáme zchladlou směs zelí a škvarků, osolíme a na pomoučeném vále uhněteme rukama tuhé těsto.

  3. krok3

    V dlani tvoříme malé placičky asi 1 cm vysoké, které pečeme na plechu v troubě. Když jsou zelňáky z jedné strany opečené, což poznáme podle zlatavé barvy, obrátíme je a dopečeme z druhé strany.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené chlebové placky

Smažené chlebové placky

Dobrota vykouzlená ze zbylého chleba. Kateřina Kubíčková, Olomouc
Za pár korun /27.04.16
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Bramborový salát

Bramborový salát

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Pavla Kousalová, Kolín


Za pár korun /11.12.15
Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Do lineckého cukroví nebo na koláč je díky své pikantní chuti nejlepší.

Josef ...

Za pár korun /24.08.16
Barevný salát z paprik

Barevný salát z paprik

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /28.07.16
Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Sójové kostky získají díky česneku výbornou chuť a oblíbí si je i "masožravci".

...

Za pár korun /25.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu