Reklama
Jihočeské zelňáky
Fotogalerie:

Jihočeské zelňáky

Karel Kroupa

Praha

Vyzkoušej je, jsou opravdu výborné, navíc úplně jednoduché.

Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g kysané zelí
  • 500 g škvarky i se sádlem
  • 1 cibule
  • podle chuti cukr a sůl
  • podle chuti drcený kmín
  • 500 g hladká mouka
  • 250 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí se sádlem a škvarky podusíme na cibulce doměkka. Ochutíme ho podle vlastní chuti cukrem a solí a drceným kmínem a necháme zchladnout.

  2. Mouky prosejeme na vál, přidáme zchladlou směs zelí a škvarků, osolíme a na pomoučeném vále uhněteme rukama tuhé těsto.

  3. krok3

    V dlani tvoříme malé placičky asi 1 cm vysoké, které pečeme na plechu v troubě. Když jsou zelňáky z jedné strany opečené, což poznáme podle zlatavé barvy, obrátíme je a dopečeme z druhé strany.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Recept mám po své babičce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /24.08.15
Plněná vaječná omeleta

Plněná vaječná omeleta

Oběd nebo večeře pro vegetariány.
Jana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /03.02.11
Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

Děti milují vydatné večeře a v poslední době si oblíbily ty se spoustou ...
Za pár korun /06.03.09
Knedlíčky s mrkví

Knedlíčky s mrkví

Výborné jsou polité ovocnou šťávou.
Marta Mrázková, Petřvald
Za pár korun /27.12.11
Selská omeleta

Selská omeleta

Rychlá, levná a velmi chutná večeře.

Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně 

Za pár korun /21.08.12
Sýrová  se špenátem a mrkví

Sýrová se špenátem a mrkví

Na této pikantní zeleninové polévce si vždy rád pošmáknu.
Vojtěch Miláček, ...
Za pár korun /25.03.10
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama