Vyzkoušej je, jsou opravdu výborné, navíc úplně jednoduché.
Karel Kroupa, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 500 g kysané zelí
- 500 g škvarky i se sádlem
- 1 cibule
- podle chuti cukr a sůl
- podle chuti drcený kmín
- 500 g hladká mouka
- 250 g polohrubá mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí se sádlem a škvarky podusíme na cibulce doměkka. Ochutíme ho podle vlastní chuti cukrem a solí a drceným kmínem a necháme zchladnout.
-
Mouky prosejeme na vál, přidáme zchladlou směs zelí a škvarků, osolíme a na pomoučeném vále uhněteme rukama tuhé těsto.
-
V dlani tvoříme malé placičky asi 1 cm vysoké, které pečeme na plechu v troubě. Když jsou zelňáky z jedné strany opečené, což poznáme podle zlatavé barvy, obrátíme je a dopečeme z druhé strany.