Ingredience
- 500 g játra kuřecí
- 1 cibule velká
- 20 ml olej
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 šlehačka
- 1 lžíce citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí játra umeleme na masovém strojku, nakrájenou cibuli osmažíme na oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme umletá játra.
-
Opepříme, osolíme a stále mícháme tak dlouho, až játra zhrudkovatí a trochu zesvětlají (přibližně pět minut). Pak k játrům opatrně vlijeme asi litr horké vody.
-
Krátce povaříme a zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali dvě lžíce hladké mouky.
-
Popřípadě dosolíme a vylepšíme šťávou z citronu.