Reklama
Játrová omáčka
Fotogalerie:

Játrová omáčka

Otto Plášek

Brno
Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500 g játra vepřová
  • 1 cibule
  • 1 l mléko
  • dle potřeby mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Játra nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixéru dáme játra‚ cibuli a stroužek česneku a vše rozmixujeme.
  2. Do hrnce dáme lžíci sádla, a když se rozpustí, vlijeme rozmixovanou směs. Mícháme‚ jinak se bude přichytávat ke dnu. Jakmile je játrová směs orestovaná, přilijeme 500 ml mléka a vaříme‚ aby játra změkla. Po 30 minutách osolíme a opepříme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky. Ještě 15 minut vaříme za občasného míchání.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinované lesní houby s balzamikem

Marinované lesní houby s balzamikem

Labužnický zážitek pro všechny, koho už nebaví vařit obyčejnou míchanici. Libor...
Za pár korun /11.12.11
Sváteční příloha k pečenému masu

Sváteční příloha k pečenému masu

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo

Za pár korun /10.06.12
Stýskance

Stýskance

Po mase se ti stýskat nebude.

Lída Gajdová, Ústí nad Labem

Za pár korun /23.11.14
Koláčky se sýrem

Koláčky se sýrem

Děti je pravidelně vyžadují.

Petra Kapraňová, Litoměřice

Za pár korun /05.05.13
Houbové špízy

Houbové špízy

Hana Králíková, Milevsko

Za pár korun /10.08.18
Slaninové špízy

Slaninové špízy

Jsou ideální přílohou k masu, ale chutnají skvěle i jako hlavní chod.

Zdeňka...

Za pár korun /27.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu