Ingredience
- 500 g játra vepřová
- 1 cibule
- 1 l mléko
- dle potřeby mouka hladká
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžíce sádlo
- 1 stroužek česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Játra nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixéru dáme játra‚ cibuli a stroužek česneku a vše rozmixujeme.
-
Do hrnce dáme lžíci sádla, a když se rozpustí, vlijeme rozmixovanou směs. Mícháme‚ jinak se bude přichytávat ke dnu. Jakmile je játrová směs orestovaná, přilijeme 500 ml mléka a vaříme‚ aby játra změkla. Po 30 minutách osolíme a opepříme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky. Ještě 15 minut vaříme za občasného míchání.