Reklama
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou
Fotogalerie:
 

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Helena Wiederlechnerová

Praha
Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec složitá, třeba tato jarní je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý. Fantazii se meze nekladou, místo hrášku můžeš přidat třeba kousky brokolice nebo kukuřice, podle toho, co máte rádi.
Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • 1 l voda
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce krupička dětská
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 100 g hrášek mražený
  • 1 snítka petrželka
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přilijeme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce.
  2. krok2 Zlehka promícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.
  3. krok3 Míchaná vajíčka s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek.
  4. krok4 Polévku důkladně zamícháme (pozor, ráda se připaluje) a necháme povařit.
  5. Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.
  6. Tuto polévku můžeme podávat i jako večerní jídlo s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smažené šroubky

Smažené šroubky

Rychlá a levná dobrota. Martina Dostálková, Srch
Za pár korun /23.06.12
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Rychlá večeře snadná i pro začátečníka.
Lenka Niezgodová,Ostrava
Za pár korun /08.01.09
Křehká roláda

Křehká roláda

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Za pár korun /20.06.16
Česnekové noky

Česnekové noky

Z brambor se dá čarovat! I když noky nemá někdo příliš rád, na tomto ...
Za pár korun /16.06.12
Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je ...
Za pár korun /16.12.10
Nudlová omeleta s uzeninou

Nudlová omeleta s uzeninou

Lépe se podle mě nudle udělat nedají.

Tomáš Prokůpek, Ústí nad Labem

Za pár korun /16.02.14
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama