Reklama
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou
Fotogalerie:
 

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Helena Wiederlechnerová

Praha
Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec složitá, třeba tato jarní je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý. Fantazii se meze nekladou, místo hrášku můžeš přidat třeba kousky brokolice nebo kukuřice, podle toho, co máte rádi.
Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • 1 l voda
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce krupička dětská
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 100 g hrášek mražený
  • 1 snítka petrželka
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přilijeme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce.
  2. krok2 Zlehka promícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.
  3. krok3 Míchaná vajíčka s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek.
  4. krok4 Polévku důkladně zamícháme (pozor, ráda se připaluje) a necháme povařit.
  5. Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.
  6. Tuto polévku můžeme podávat i jako večerní jídlo s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání. Jaroslava Boháčková, Kamenný...
Za pár korun /28.05.14
Balené brambory

Balené brambory

Je to velmi levná a navíc chutná večeře.
Pavlína Doležalová, Náchod
Za pár korun /03.02.10
Šunková pizza s kukuřicí

Šunková pizza s kukuřicí

Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.

Nikola Feketová, Krnov

Za pár korun /04.02.13
Brambory s pórkem

Brambory s pórkem

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ...

Za pár korun /19.05.12
Pórkový pekáč

Pórkový pekáč

Jsou dobré teplé i studené.

Petra Odehnalová, Brno

Za pár korun /10.07.16
Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pažitku vmícháme až nakonec, aby se nezničily vitaminy.

Marie Ospalíková, Kroměříž

...
Za pár korun /11.05.16
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama