Reklama
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou
Fotogalerie:
 

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Helena Wiederlechnerová

Praha
Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec složitá, třeba tato jarní je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý. Fantazii se meze nekladou, místo hrášku můžeš přidat třeba kousky brokolice nebo kukuřice, podle toho, co máte rádi.
Helena Wiederlechnerová, Praha

Ingredience

  • 1 l voda
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce krupička dětská
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 100 g hrášek mražený
  • 1 snítka petrželka
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přilijeme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce.
  2. krok2 Zlehka promícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.
  3. krok3 Míchaná vajíčka s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek.
  4. krok4 Polévku důkladně zamícháme (pozor, ráda se připaluje) a necháme povařit.
  5. Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.
  6. Tuto polévku můžeme podávat i jako večerní jídlo s čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkový chleba

Bylinkový chleba

Vlastnoručně upečený chleba vám bude chutnat vždycky lépe než kupovaný. Lenka ...
Za pár korun /10.09.10
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Rybí polévku nemám moc ráda, o svátcích si pochutnám na drůbeží.
Kateřina ...
Za pár korun /13.12.08
Kynuté knedlíky z mikrovlnky

Kynuté knedlíky z mikrovlnky

Dělám je často, mám s nimi jen dobré zkušenosti.
Petra Formánková, Batelov
Za pár korun /14.06.11
Vločková polévka

Vločková polévka

Ovesné vločky dobře působí na trávení. 

Jaroslava ...

Za pár korun /06.03.12
Rýžový kuba s houbami

Rýžový kuba s houbami

Chutná nám víc než ten klasický s kroupami.

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Za pár korun /27.11.15
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama