Ingredience
- 1 l voda
- 2 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžíce krupička dětská
- 1 kostka bujón zeleninový
- 100 g hrášek mražený
- 1 snítka petrželka
- 2 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přilijeme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce.
-
Zlehka promícháme. Jakmile se vajíčka v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.
-
Míchaná vajíčka s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek.
-
Polévku důkladně zamícháme (pozor, ráda se připaluje) a necháme povařit.
-
Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.
-
Tuto polévku můžeme podávat i jako večerní jídlo s čerstvým pečivem.