Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2846 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 469 g
Tuky 62 g
Vláknina 171 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak, když vás začne honit mlsná... Tento je podle receptu naší čtenářky Kateřiny Landové.

Suroviny

pevná, spíše nakyslá
podle kyselosti jablek
ze dvou citronů

Postup

1

Jablka podle potřeby oloupejte (například jablka s červenou slupkou vypadají moc hezky neoloupaná), zbavte jádřince a nakrájejte na šestinky.

2

Dejte je do hrnce, kam se pohodlně vejdou, a zalijte je vodou, aby byla ponořená. Přidejte cukr, citronovou kůru a koření. Přiveďte k varu.

3

Vařte, až jablka začnou průsvitnět, dejte ale pozor, abyste je nerozvařili. Podávejte ještě teplá s trochou šťávy, v níž se jablka vařila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč