Reklama
Jahodovo-jablečný kompot
Fotogalerie:

Jahodovo-jablečný kompot

Renata Vitoušová

Praha
Jahody patří k mému nejoblíbenějšímu ovoci, a proto jsem moc ráda, když po úrodě ze zahrádky můžu sáhnout také v zimě. Kombinace jahod s jablky je výborná.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 500 g jablka
  • 1 l voda
  • 1,5 kg jahody
  • 850 g cukr krupice
  • hřebíček

Doba přípravy

Počet porcí

11

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Na jahodový kompot vybíráme raději jahody menší, tvrdší a neznečištěné, aby se nemusely příliš oplachovat. Očistíme je od stopek. Z jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky.
  2. krok2
    Každé ovoce zvlášť chvilku povaříme v roztoku cukru a vody. Ovoce scedíme, vložíme do velké mísy a jen lehce promícháme. Pak jím plníme dobře vymyté sklenice a zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice vložíme 2 hřebíčky a dobře je uzavřeme.
  3. krok3 Sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Oříškové taštičky

Oříškové taštičky

Nejsou příliš sladké, můžeš je před podáváním pocukrovat. Lucie Exnerová, ...
Za pár korun /20.07.16
Na asijský způsob

Na asijský způsob

Někdy přidávám také zbylé kuřecí maso.

Kristýna Valčíková, Fulnek

Za pár korun /16.10.15
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Staročeská dobrota, hodí se k uzenému či ke klobásám.

František Suchý, Brno

...
Za pár korun /03.06.15
Vepřová játra Koliba

Vepřová játra Koliba

Experiment, který se zcela nečekaně vydařil.

Jiří Kulhánek, Kladno

Za pár korun /11.07.15
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Slupka cukety obsahuje nejvíc zdraví prospěšných látek.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /21.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu