Reklama
Jablkovo-bezinková povidla
Fotogalerie:

Jablkovo-bezinková povidla

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Začíná sezona jablek i bezinek, a tak by se recept mohl hodit. Jablková povidla jsem vylepšila šťávou z bezinek, krásně je obarví. 

Marie Sedláčková, Hlinné-Dobruška

Ingredience

  • 2,5 kg jablek
  • 1,25 kg cukru krupice
  • 60 ml octa
  • asi 1 l bezinek

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Jablka omyjeme, oloupeme slupku a vykrojíme jádřince. Potom jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme krupicový cukr i ocet a necháme asi 2 hodiny odležet. Pak je postavíme na oheň a vaříme na mírném plameni, až zesklovatí. 

  2. 2. Bezinky vymačkáme přes plátno a šťávu přidáme k povidlům. Ještě chvíli vaříme do zhoustnutí. Horká povidla plníme do sklenic, uzavřeme víčkem a postavíme dnem vzhůru. Víčko se chladnutím zatáhne a povidla jsou připravena k uskladnění.

Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placičky

Bramborové placičky

Dáváme si k nim sklenici mléka. Blanka Žežulková, Mělník
Za pár korun /04.02.16
Osvěžující ledový čaj

Osvěžující ledový čaj

Co lepšího si připravit v horkých dnech než domácí ice tea...
Za pár korun /06.04.12
Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky nemusí být jen s marmeládou a ovocem.

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /21.07.17
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
Placičky se sýrem

Placičky se sýrem

Můžeš přidat i další koření podle sebe.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /11.07.16
Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání.

Jaroslava Boháčková, Kamenný...

Za pár korun /28.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu