Reklama
Jablečné hrudky
Fotogalerie:

Jablečné hrudky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šťavnaté a přitom hezky křupavé.

Petra Krásová, Zlín

Ingredience

  • 300 g jablek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hery
  • 100 g cukru moučky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 lžička skořice
  • 50 g rozinek
  • 50 g brusinek
  • 50 g lískových oříšků

Doba přípravy

Počet porcí

35

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka nastrouháme nahrubo, dáme do hrnce, přilijeme citronovou šťávu a přidáme vanilkový
    cukr. Povaříme asi 5 minut a necháme vychladnout.

  2. Heru utřeme s cukrem. Přidáme mouku s kypřicím práškem, sůl, sodu, skořici, rozinky, brusinky, oříšky a nastrouhaná jablka. Vařečkou vypracujeme těsto a pomocí lžíce tvoříme
    na plechu vyloženém pečicím papírem hrudky. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkové řízky

Čočkové řízky

Specialita, která chutná velkým i malým. Věra Ouzká, Jičín
Za pár korun /14.11.08
Chorošovec na cibuli

Chorošovec na cibuli

Pozor, jídla z chorošovce nesmíš zapíjet alkoholem, a to ani pivem.

Hana Kupková, ...

Za pár korun /01.03.13
Pomazánka à la humr

Pomazánka à la humr

Pošmákni si, je dobrá a zdravá.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.06.13
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

U nás doma je čočka skutečně velmi oblíbené jídlo. Dej si s námi.
Nikol ...
Za pár korun /11.03.10
Chilli jatýrka

Chilli jatýrka

Jednoduchá dobrota.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /04.08.15
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu