Reklama
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Anna Šušláková

Most

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 210 g polohrubá mouka
  • sůl podle potřeby
  • 330 ml zakysaná smetana
  • 4 žloutky
  • trocha petrželky nebo pažitky
  • smažená cibulka
  • na vymazání hrnků máslo a hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku se solí. Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a nasekanými bylinkami. Žloutky se smetanou vlijeme do mísy k mouce a promícháme.

  2. Hrnky vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme do hrnků, které dáme do hrnce. Do výše poloviny hrnků nalijeme vařící vodu a vaříme přikryté pokličkou 30–40 minut, záleží na velikosti hrnků. Hotové knedlíky vyndáme z vody, vyklopíme z hrnků, nakrájíme a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka

Brokolice je zelenina, která se nikdy nepřejí. Marie Ospalíková, Kroměříž
Za pár korun /22.01.15
Závitky na grilu

Závitky na grilu

Nemáš-li gril, opeč je na pánvi s trochou tuku.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /29.08.15
Jitrničková polévka

Jitrničková polévka

Kdo má rád jitrnice, jistě nepohrdne.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /07.02.16
Sýrová polévka

Sýrová polévka

Na této polévce si pochutná celá naše rodina.
Za pár korun /10.02.09
Houbový bramborák

Houbový bramborák

Nezapomeň je dobře zapít pivem.

Lenka Hajtmarová, Hlinsko

Za pár korun /01.02.16
Domácí cuketový dortík

Domácí cuketový dortík

Pavlína Kotrbová, Jihlava
Za pár korun /02.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu