Ingredience
- 2 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- 2 hrnky mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku mléko
- 1/2 hrnku olej
- 3 lžíce kakao
- 3 lžíce ořechy mleté
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce‚ cukr a vanilkový cukr důkladně ušleháme.
-
Potom do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva‚ mléko a nakonec olej. Podle chuti můžeme přisypat kakao a mleté ořechy. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vy- sypané formy a pečeme při 180 oC 45 minut.
TIP: Bábovka bude vláčná, když do těsta použijeme mleté vlašské ořechy. Vydrží déle čerstvá a chutná.