Hrášek nemusíš loupat, vaří se i s lusky.
Markéta Musilová, Koryčany
Ingredience
- 500 g čerstvý hrášek
- 100 g tavený sýr
- 600 ml voda
- 2 stroužky česnek
- sůl podle chuti
- 2 plátky chleba
- 100 g tvrdý sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce dáme hrášek, zalijeme ho vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Trochu hrášku si scedíme a dáme stranou na ozdobu. Přidáme tavený sýr, provaříme a odstavíme z ohně. Česnek očistíme a utřeme, přidáme do polévky a vše dohladka rozmixujeme.
-
Na chlebové krutony nakrájíme chléb na kostičky, nasypeme je na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a opečeme dozlatova. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Krém podáváme s krutony, sýrem a zdobíme odloženým hráškem.