Reklama
Hrachové smaženky
Fotogalerie:

Hrachové smaženky

Jiří Petrek

Řitka
Nemám nic proti tomu vzít si na sebe zástěru a pustit se do vaření. Nejlepším důvodem k takové práci je hlad a chuť na něco, s čím se mé drahé polovičce nechce patlat. Pochutnává si pak ale se mnou, to už jí nevadí.
Jiří Petrek, Řitka

Ingredience

  • sůl
  • majoránka
  • 2 vejce
  • vegeta
  • 100 g sýr
  • česnek
  • 500 g hrách

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrách propláchneme a namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den doplníme vodu a hrách uvaříme. Měkký hrách scedíme a pak necháme vychladnout.
  2. krok2
    Potom ho rozmixujeme na jemnou kaši. Sýr a česnek nastrouháme a přidáme k hrachu. Přisypeme koření, rozklepneme vejce a směs promícháme.
  3. krok3
    Z těsta vytvoříme koule nebo placky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji. Jako příloha se nejlépe hodí zelný salát.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Strapačky se slaninou a zelím

Strapačky se slaninou a zelím

Jednoduchý a vydatný oběd či  večeře pro celou rodinu. Alena ...
Za pár korun /06.01.16
Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Do lineckého cukroví nebo na koláč je díky své pikantní chuti nejlepší.

Josef ...

Za pár korun /24.08.16
Krupicový dezert

Krupicový dezert

Mám ho ráda jako pohádku, kterou znám už od dětství.
Vlaďka Míková, Praha
Za pár korun /22.01.09
Pizza

Pizza

Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla ...
Za pár korun /09.11.08
Řepinky

Řepinky

Chutná a především zdravá večeře.

Michal Machurka, Praha

Za pár korun /25.03.14
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Klasika nezklame.
Jana Marečková, Příbram
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama