Reklama
Hrachové pokušení
Fotogalerie:

Hrachové pokušení

Ilona Hněvsová

Roštění
Česká klasika je na našem stole jako doma.
Ilona Hněvsová, Roštění

Ingredience

  • 500 g hrách
  • 50 g sádlo
  • 8 ks okurka kyselá
  • 1 kapie nakládaná
  • 8 nožiček klobásy
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách přes noc namočíme do studené vody a druhý den ho uvaříme. Pokud je třeba, vodu dolijeme, aby byl hrách zakrytý. Vaříme do změknutí asi hodinu. Při dovařování ho osolíme.
  2. Uvařený hrách slijeme a rozdělíme na talíře. Hustě posypeme cibulkou, kterou jsme předtím nakrájeli na kostičky a osmažili dozlatova. Přidáme opečenou klobásu nebo uzené. Hrachové pokušení podáváme s okurkou a kapií.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové pirohy s tvarohem

Bramborové pirohy s tvarohem

Pirohy jsou vynikající teplé i studené. U nás je rádi jíme jako přílohu nějaké ...
Za pár korun /20.08.08
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /01.03.18
Dýňové placičky

Dýňové placičky

Zdeňka Blažková, Vsetín

Za pár korun /28.10.19
Pečená jablka

Pečená jablka

Zdravá svačina. 

Lída Guková, Pacov 

Za pár korun /28.02.12
Placičky gothajky

Placičky gothajky

Nějakou tu uzeninu mám doma vždy.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /29.07.15
Plameny

Plameny

Záleží na každém, jak moc pálivé to bude chtít.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /18.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu