Reklama
Hrachová polévka
Fotogalerie:

Hrachová polévka

Lucie Kafková

Praha
Dobrá volba pro vydatnou večeři.
Lucie Kafková, Praha

Ingredience

  • máslo
  • 1-2 kostky masox
  • 2 stroužky česnek
  • majoránka
  • mouka hladká
  • 500 g hrách
  • olej na smažení
  • rohlík starší

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme přes noc a druhý den ho ve stejné vodě uvaříme doměkka. Propasírujeme ho nebo rozmixujeme.
  2. Polévku ochutíme masoxem‚ prolisovaným česnekem a přidáme jíšku z másla a hladké mouky.
  3. Mezitím‚ co se jíška prováří, si na troše oleje připravíme krutony z rohlíku, který nakrájíme na kostky a opražíme.
    Když je polévka hotová‚ přidáme trochu majoránky na provonění a servírujeme ji sypanou krutony.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dědovo překvapení s klobásou

Dědovo překvapení s klobásou

Jsou to ‚‚po chlapsku‘‘ vylepšené placky. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /12.03.16
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato ...
Za pár korun /05.01.09
Těstoviny se sýrovou karí omáčkou

Těstoviny se sýrovou karí omáčkou

Zdravé, chutné a levné. Určitě je vyzkoušej!

Žaneta Zemanová, Jablunkov

Za pár korun /25.04.14
Kari rýže s rajčaty

Kari rýže s rajčaty

Výborná vegetariánská večeře.

Kamila Dusilová, Hradec Králové

Za pár korun /16.08.13
Bramborový salát s červenou řepou

Bramborový salát s červenou řepou

Dáváme mu přednost před tím klasickým, je mnohem lepší. 

Helena ...

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu