Reklama
Hrachová polévka
Fotogalerie:

Hrachová polévka

Lucie Kafková

Praha
Dobrá volba pro vydatnou večeři.
Lucie Kafková, Praha

Ingredience

  • máslo
  • 1-2 kostky masox
  • 2 stroužky česnek
  • majoránka
  • mouka hladká
  • 500 g hrách
  • olej na smažení
  • rohlík starší

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme přes noc a druhý den ho ve stejné vodě uvaříme doměkka. Propasírujeme ho nebo rozmixujeme.
  2. Polévku ochutíme masoxem‚ prolisovaným česnekem a přidáme jíšku z másla a hladké mouky.
  3. Mezitím‚ co se jíška prováří, si na troše oleje připravíme krutony z rohlíku, který nakrájíme na kostky a opražíme.
    Když je polévka hotová‚ přidáme trochu majoránky na provonění a servírujeme ji sypanou krutony.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová čína

Cuketová čína

Moje kolegyně má muže, který je nadšený zahrádkář. V období cuket je chudinka opravdu...
Za pár korun /09.11.08
Nudlová omeleta s uzeninou

Nudlová omeleta s uzeninou

Lépe se podle mě nudle udělat nedají.

Tomáš Prokůpek, Ústí nad Labem

Za pár korun /16.02.14
Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče.

Jana Heidingerová, Praha

Za pár korun /02.08.15
Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Výborné jídlo, které se hodí i jako sváteční oběd.
Lucie Hrbková, Sedlčany
Za pár korun /29.03.12
Fazole v těstíčku

Fazole v těstíčku

Jídlo pro opravdové kovboje.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /27.04.14
Hrachová kaše

Hrachová kaše

Velmi výživný oběd či večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Za pár korun /26.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu