Chtěl ji po mně syn po návratu z Ameriky, recept mám z internetu.
Jaroslava Nová, Trutnov
Ingredience
- 250 g půlený žlutý hrách
- 2 stroužky česnek
- 100 ml mléko
- 1 lžíce máslo
- špetka soli a majoránky
- 150 g anglická slanina
- 2 velké cibule
- 1 bílý jogurt
- 1 vejce
- 3 lžíce hladká mouka
- snítka petržele
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrách předem namočíme na několik hodin (klidně přes noc) do studené vody. Pokud hrách hodně nabobtná, doplníme vodu, aby byl asi 2 cm pod vodou. Přivedeme k varu, lžící sebereme bílou pěnu a zvolna vaříme doměkka asi 20 minut. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a ochutíme majoránkou. Společně s mlékem a máslem rozmixujeme dohladka. Můžeme naředit slitou vodou.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme a rozdělíme na jednotlivá kolečka. V misce smícháme jogurt, vejce, nakrájenou petrželku a mouku, podle chuti osolíme. Cibulová kolečka obalíme nejdříve v mouce, pak v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
-
Slaninu nakrájíme na malé kousky, opečeme dokřupava a nalijeme na kaši.