Reklama
Reklama
Hrachová kaše
Fotogalerie:

Hrachová kaše

Jana Snášelová
Jana Snášelová
Frýdek-Místek

Velmi výživný oběd či večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 500 g zelený hrách (den předem namočený)
  • 4 ks menší mrkev
  • 5 nožiček párek
  • 4 stroužky česnek
  • 1 ks cibule
  • kostka masox
  • špetka sůl a pepř
  • 3 ks bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček celý pepř
  • dle chuti majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. K namočenému zelenému hrachu přidáme očištěnou mrkev, kostku masoxu a dolijeme vodou, aby byl hrách s mrkví ponořený. Přidáme bobkový list, nové koření a kuličky pepře.

     

  2. Hrách s mrkví rozvaříme. Zbylou vodu přecedíme, hrách ochutíme špetkou soli, pepřem, utřeným česnekem a rozmixujeme na hladkou kaši.
  3. Přimícháme osmaženou cibulku a opečené párky. Můžeme podávat se sladkokyselou okurkou a chlebem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílková fritátová omeleta

Bílková fritátová omeleta

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám ...
Za pár korun /06.07.12
Holandský rybí salát

Holandský rybí salát

Servírujeme s čerstvým pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /27.01.17
Osvěžující ledový čaj

Osvěžující ledový čaj

Co lepšího si připravit v horkých dnech než domácí ice tea...
Za pár korun /06.04.12
Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

Děti milují vydatné večeře a v poslední době si oblíbily ty se spoustou ...
Za pár korun /06.03.09
Kuřecí na kopřivách

Kuřecí na kopřivách

Čerstvé jarní bylinky používám v kuchyni moc ráda. Každému pokrmu jen prospějí.

...
Za pár korun /03.04.17
Sýrová česnečka

Sýrová česnečka

Máš rád(a) sýrovou polévku? A co takhle přidat ještě česnek? 
Za pár korun /26.02.12
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama