Reklama
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Beáta Vagnerová

Plzeň
Vývar by se správně neměl vůbec vařit – pouze jemně probublávat. Jedině tak získáme kvalitní a silný základ polévky.
Beáta Vagnerová, Plzeň

Ingredience

  • Vývar:
  • hovězích kostí (1kg) nebo hovězí žebra (500g)
  • 150 g mrkev
  • 150 g petržel
  • 1 cibule
  • 3 nové koření
  • 150 g celer
  • 1 bobkový list
  • 8 kuliček pepř celý
  • Knedlíčky:
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 g játra hovězí
  • 1 vejce
  • 50 g mouka hladká
  • 70 g strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • Nudle:
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hovězí kosti zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Na mírném ohni vývar velice pomalu vaříme na nejmenším možném stupni asi 4 hodiny. Poté vývar přecedíme, dochutíme solí a zeleninu z vývaru překrájíme na kousky.
  2. krok2 Na knedlíčky umeleme játra, přidáme strouhanku, hladkou mouku a vejce. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Tvarujeme knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě 1–2 minuty a vyjmeme.
  3. krok3 Na domácí nudle smícháme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Necháme vyschnout a poté překrájíme na nudle. Vaříme v osolené vodě 4–5 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaninovo-sýrové bulky

Slaninovo-sýrové bulky

Všem chutnají třeba i samotné. Lenka Maryášová, Slavičín
Za pár korun /30.07.16
Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Je to taková falešná dršťková, ale chuťově bych řekla, že je ještě mnohem lepší.
...
Za pár korun /18.05.11
Bramborák s hlívou

Bramborák s hlívou

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /25.01.19
Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Chutně, rychle a levně!

Ilona Šitinová, Náchod

Za pár korun /08.03.12
Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky nemusí být jen s marmeládou a ovocem.

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /21.07.17
Pirožky

Pirožky

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, ...

Za pár korun /05.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama