Reklama
Reklama
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Beáta Vagnerová

Plzeň
Vývar by se správně neměl vůbec vařit – pouze jemně probublávat. Jedině tak získáme kvalitní a silný základ polévky.
Beáta Vagnerová, Plzeň

Ingredience

  • Vývar:
  • hovězích kostí (1kg) nebo hovězí žebra (500g)
  • 150 g mrkev
  • 150 g petržel
  • 1 cibule
  • 3 nové koření
  • 150 g celer
  • 1 bobkový list
  • 8 kuliček pepř celý
  • Knedlíčky:
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 g játra hovězí
  • 1 vejce
  • 50 g mouka hladká
  • 70 g strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • Nudle:
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hovězí kosti zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Na mírném ohni vývar velice pomalu vaříme na nejmenším možném stupni asi 4 hodiny. Poté vývar přecedíme, dochutíme solí a zeleninu z vývaru překrájíme na kousky.
  2. krok2 Na knedlíčky umeleme játra, přidáme strouhanku, hladkou mouku a vejce. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Tvarujeme knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě 1–2 minuty a vyjmeme.
  3. krok3 Na domácí nudle smícháme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Necháme vyschnout a poté překrájíme na nudle. Vaříme v osolené vodě 4–5 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žloutková polévka

Žloutková polévka

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství. Jana Dlasková, Hodonín
Za pár korun /25.03.16
Dobrá drožďová polévka

Dobrá drožďová polévka

Někdy přidám vyvařit jedno rozkrojené rajče.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /11.06.14
Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí.
Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Sytá krémová polévka s jemnými nočky.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /05.10.17
Těstoviny se špenátem a nivou

Těstoviny se špenátem a nivou

Rychlý a chutný recept, lze podávat i zastudena.

Eva Aeurová, Loděnice

Za pár korun /10.08.13
Čočková polévka s mozzarellou

Čočková polévka s mozzarellou

Polévka je sytá a můžeme ji směle podávat jako hlavní chod.

Kateřina Pohlová, Velké ...

Za pár korun /28.08.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama