Ingredience
- Vývar:
- hovězích kostí (1kg) nebo hovězí žebra (500g)
- 150 g mrkev
- 150 g petržel
- 1 cibule
- 3 nové koření
- 150 g celer
- 1 bobkový list
- 8 kuliček pepř celý
- Knedlíčky:
- špetka pepř
- špetka sůl
- 150 g játra hovězí
- 1 vejce
- 50 g mouka hladká
- 70 g strouhanka
- 2 stroužky česnek
- špetka majoránka
- Nudle:
- 120 g mouka hladká
- 1 vejce
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hovězí kosti zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Na mírném ohni vývar velice pomalu vaříme na nejmenším možném stupni asi 4 hodiny. Poté vývar přecedíme, dochutíme solí a zeleninu z vývaru překrájíme na kousky.
-
Na knedlíčky umeleme játra, přidáme strouhanku, hladkou mouku a vejce. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Tvarujeme knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě 1–2 minuty a vyjmeme.
-
Na domácí nudle smícháme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Necháme vyschnout a poté překrájíme na nudle. Vaříme v osolené vodě 4–5 minut.