Reklama
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Beáta Vagnerová

Plzeň
Vývar by se správně neměl vůbec vařit – pouze jemně probublávat. Jedině tak získáme kvalitní a silný základ polévky.
Beáta Vagnerová, Plzeň

Ingredience

  • Vývar:
  • hovězích kostí (1kg) nebo hovězí žebra (500g)
  • 150 g mrkev
  • 150 g petržel
  • 1 cibule
  • 3 nové koření
  • 150 g celer
  • 1 bobkový list
  • 8 kuliček pepř celý
  • Knedlíčky:
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 g játra hovězí
  • 1 vejce
  • 50 g mouka hladká
  • 70 g strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • Nudle:
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hovězí kosti zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Na mírném ohni vývar velice pomalu vaříme na nejmenším možném stupni asi 4 hodiny. Poté vývar přecedíme, dochutíme solí a zeleninu z vývaru překrájíme na kousky.
  2. krok2 Na knedlíčky umeleme játra, přidáme strouhanku, hladkou mouku a vejce. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Tvarujeme knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě 1–2 minuty a vyjmeme.
  3. krok3 Na domácí nudle smícháme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Necháme vyschnout a poté překrájíme na nudle. Vaříme v osolené vodě 4–5 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je ...
Za pár korun /16.12.10
Okurková rajčátka

Okurková rajčátka

Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan ...
Za pár korun /14.11.11
Nadívané cibule

Nadívané cibule

Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji ...
Za pár korun /02.02.10
Guláš s fazolkami

Guláš s fazolkami

Nejlepší je, když má hodně omáčky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /14.08.15
Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.02.13
Kapustový krém

Kapustový krém

Zeleninu si pěstujeme sami na zahradě.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /10.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu