Reklama
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Beáta Vagnerová

Plzeň
Vývar by se správně neměl vůbec vařit – pouze jemně probublávat. Jedině tak získáme kvalitní a silný základ polévky.
Beáta Vagnerová, Plzeň

Ingredience

  • Vývar:
  • hovězích kostí (1kg) nebo hovězí žebra (500g)
  • 150 g mrkev
  • 150 g petržel
  • 1 cibule
  • 3 nové koření
  • 150 g celer
  • 1 bobkový list
  • 8 kuliček pepř celý
  • Knedlíčky:
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 150 g játra hovězí
  • 1 vejce
  • 50 g mouka hladká
  • 70 g strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • Nudle:
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hovězí kosti zalijeme vodou, přidáme kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Na mírném ohni vývar velice pomalu vaříme na nejmenším možném stupni asi 4 hodiny. Poté vývar přecedíme, dochutíme solí a zeleninu z vývaru překrájíme na kousky.
  2. krok2 Na knedlíčky umeleme játra, přidáme strouhanku, hladkou mouku a vejce. Dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem. Tvarujeme knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou, povaříme je ještě 1–2 minuty a vyjmeme.
  3. krok3 Na domácí nudle smícháme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát. Necháme vyschnout a poté překrájíme na nudle. Vaříme v osolené vodě 4–5 minut.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Budeš se divit, jak je dobrá. Marta Černínová, Mokré Lazce
Za pár korun /12.11.12
Banánové šátečky z toastovače

Banánové šátečky z toastovače

Je to rychlý a chutný dezert.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.17
Smetanová bramborová polévka

Smetanová bramborová polévka

Skvělá je i s medvědím česnekem.

Daniela Rousová, České Budějovice

Za pár korun /20.05.16
Sýrové karbanátky s vejcem

Sýrové karbanátky s vejcem

Chutnají skvěle, i když v nich není žádné maso. 

Alena Rulíšková, ...

Za pár korun /11.03.17
Játrové lívanečky

Játrové lívanečky

Chutnají všem.
Alena Římalová, Kostelec
Za pár korun /01.08.11
Pletýnky s mákem

Pletýnky s mákem

Nejlépe chutnají ještě teplé, ale i studené jsou výborné.

Leona Němcová, Boskovice

Za pár korun /11.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu