Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem
Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1108 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 91 g
Tuky 55 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tradičním kubou a z krup a hub připravili hlavní chod pro vegetariány. Tyhle koláčky a dip ale můžete podávat i jako předkrm. Recept je uvedený jen pro dvě osoby, kdyby se u vašeho stolu sešlo více vegetariánů, lze jej snadno znásobit. 

Suroviny

kroupy 100 g
ječné krupky – lámanka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nejlépe hříbky
+ navíc na dokončení
olivový olej
dle potřeby
nakrájená nadrobno
tymián 6 snítek
lístky odrhnuté, navíc na ozdobení
houby 200 g
směs (např. krémové hnědé žampiony, hlíva ústřičná a lišky), houby nakrájené nadrobno + navíc celé houby na dokončení
suchý, možno nahradit sherry
česnek 2 stroužky
drcené
vejce 1 ks
lehce pošlehané
salát
k podávání
Na dip
možno nahradit zakysanou smetanou
česnek 1 stroužek
drcený
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Kroupy uvařte podle návodu na obalu, sceďte, osolte a opepřete. Mezitím zalijte sušené houby vroucí vodou a nechte 15 minut bobtnat. Slijte, vodu uchovejte, houby nasekejte.

2

Na másle s trochou olivového oleje opékejte cibuli a tymián asi 5 minut. Přidejte čerstvé i sušené houby a opékejte dalších 5 minut. Osolte, opepřete, přilijte vermut a vodu z hub a vařte, až se tekutina z polovinu odpaří. Přimíchejte kroupy, česnek, dochuťte a nechte zchladnout. Vmíchejte vejce a dejte na 20 minut do lednice.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Vymažte plech olejem. Kuchařským kroužkem o průměru 7cm udělejte koláčky. Vždy ho položte na plech, upěchujte do něj kroupovou směs a zdvihněte – zůstane koláček ve tvaru nízkého válečku. Opakujte ještě 3x. Pokapejte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova.

4

Smíchejte přísady na dip, osolte a opepřete. Podávejte s kroupovými koláčky ozdobenými tymiánem, pěknými celými houbami opečenými na másle a s lehkým listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li doma kuchařský kroužek, vymažte olejem zapékací ramekin, šálek nebo kulaté vykrajovátko a upěchujte hmotu do něj. Vyklopte na plech a postupujte dále podle receptu. V této chvíli také koláčky na plechu můžete zmrazit a zmražené přesunout do plastového sáčku. Pečte je rovnou zmražené při 190°C 30–35 minut dozlatova. Zakryjte je alobalem, pokud by příliš rychle hnědly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč