Reklama
Houbová polévka
Fotogalerie:

Houbová polévka

Markéta Vušková
Markéta Vušková
Dačice

Zahřeje i zasytí.

Markéta Vušková

Ingredience

  • 4 brambory
  • dle chuti houby
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 500 ml zeleninový vývar
  • dle potřeby olej
  • 2 lžíce hladká mouka
  • dle chuti drcený kmín
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a společně chvíli smažíme. 
  2. Poté vše posypeme hladkou mouku, necháme spražit, přilijeme zeleninový vývar, přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme je doměkka. Podle potřeby polévku zahustíme moukou. 

  3. Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek, podle chuti dosolíme a okořeníme. Výborná příloha je čerstvé pečivo.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahýbáky

Zahýbáky

Tradiční jídlo českého venkova. Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou
Za pár korun /03.11.15
Knedlík s vejci a kukuřicí

Knedlík s vejci a kukuřicí

Jestliže vám zůstane houskový knedlík a nevíte, co s ním, je to ideální recept na ...

Za pár korun /29.08.13
Bramborovo-špenátové noky

Bramborovo-špenátové noky

Jsou výborné se sýrovou omáčkou.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Za pár korun /09.09.14
Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno

Za pár korun /23.04.18
Houbové špízy

Houbové špízy

Hana Králíková, Milevsko

Za pár korun /10.08.18
Květákové krokety

Květákové krokety

Do krokety můžeš dát kostičku uzeného sýra nebo nivy.

Radka Vobecká, Roudnice nad ...

Za pár korun /22.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu