Reklama
Houbičky nakyselo
Fotogalerie:

Houbičky nakyselo

Jiřina Velebilová

Dobříš
Na sladké si moc nepotrpím, ale jsem nadšená houbařka, která přinese z lesa kdejakou i méně známou houbičku. Sterilované houbičky nakyselo pak moc ráda používám k nejrůznějším masům.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 2,5 kg houby
  • semínka hořčičná
  • 1 bobkový list
  • 3 ks nové koření
  • 1l voda
  • 250 ml ocet
  • 100 g cukr krupice
  • 3 ks pepř
  • 20 g sůl

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby důkladně očistíme a opláchneme, malé houbičky necháme v celku, větší nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2
    Připravené houby nasypeme do vroucí vody a ne­cháme asi 5 minut (než vy­pění) povařit. Nálev připravíme ve větším hrnci. Poté, co přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, sůl, cukr, bobkový list, pepř, nové koření a hořčičné semínko. Vše povaříme tak, aby se všechny chutě propojily.
  3. krok3
    Houby plníme do čistých sklenic a zaléváme horkým nálevem. Sterilujeme 20 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza rohliky

Pizza rohliky

Rychla vecere nebo svacina i bez velkeho nakupu.
Za pár korun /17.10.16
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Osvědčený recept naší babičky dělám už léta.
Martina Antalová,
Odolena Voda
...
Za pár korun /16.12.10
Nudle s lesními houbami

Nudle s lesními houbami

Tento recept mi uvařil můj manžel z čerstvě nasbíraných hub a moc jsme si pochutnali.

...

Za pár korun /03.09.14
Vajíčkový salát se sýrem

Vajíčkový salát se sýrem

Pro obměnu můžeš do salátu vmíchat lžíci gurmánské hořčice.

Veronika ...

Za pár korun /12.11.12
Švestkové z tvarohového těsta

Švestkové z tvarohového těsta

Máme je raději než kynuté. Jsou lehčí na trávení, ale zasytí stejně.

Jana ...

Za pár korun /12.11.17
Nevšední dezert

Nevšední dezert

Příjemně tě překvapí, jaká je to dobrota.

Alena Mrkousová, Trutnov

Za pár korun /24.06.16
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama