Reklama
Houbičky nakyselo
Fotogalerie:

Houbičky nakyselo

Jiřina Velebilová

Dobříš
Na sladké si moc nepotrpím, ale jsem nadšená houbařka, která přinese z lesa kdejakou i méně známou houbičku. Sterilované houbičky nakyselo pak moc ráda používám k nejrůznějším masům.
Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • 2,5 kg houby
  • semínka hořčičná
  • 1 bobkový list
  • 3 ks nové koření
  • 1l voda
  • 250 ml ocet
  • 100 g cukr krupice
  • 3 ks pepř
  • 20 g sůl

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby důkladně očistíme a opláchneme, malé houbičky necháme v celku, větší nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2
    Připravené houby nasypeme do vroucí vody a ne­cháme asi 5 minut (než vy­pění) povařit. Nálev připravíme ve větším hrnci. Poté, co přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, sůl, cukr, bobkový list, pepř, nové koření a hořčičné semínko. Vše povaříme tak, aby se všechny chutě propojily.
  3. krok3
    Houby plníme do čistých sklenic a zaléváme horkým nálevem. Sterilujeme 20 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Hodí se k obědu i jako chuťovka ke svačině. Lenka Vyčítalová, Lomnice
Za pár korun /19.11.10
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Díky téhle pochoutce si brokolici zamiluje i ten, kdo ji jinak na talíři mít vůbec ...
Za pár korun /29.09.08
Kulajda s houbami

Kulajda s houbami

U nás nikdo nemá rád kopr, proto ho ani do této polévky nedávám.
Ilona ...
Za pár korun /22.12.11
Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /21.04.14
Sváteční vaječná smaženice

Sváteční vaječná smaženice

Připravuji ji hlavně na Velikonoční pondělí nebo jiné svátky.

Miroslava Vitoslavská, ...

Za pár korun /27.03.14
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama