Servírujeme s čerstvým pečivem.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 3 zavináče
- 3 lahůdkové řezy ze sleďů
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1 hrnek mražené kukuřice
- 100 g tvrdého sýra (madeland)
- 3 lžíce majonézy
- trocha soli, pepře a cukru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zavináče rozbalíme, sloupneme kůži a vyndáme kyselou cibuli a zelí. Pokrájíme je spolu s cibulí z lahůdkových řezů a ryby nakrájíme na kousky.
-
Ve slané vodě uvaříme hrášek s kukuřicí, před koncem varu přidáme nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený řapíkatý celer. Necháme přejít varem a scedíme. Sýr pokrájíme na hranolky. Když je zelenina zchladlá, dáme vše do mísy, přidáme majonézu, podle chuti trošku soli, pepře a cukru a promícháme.