Reklama
Hermelín ve slanině
Fotogalerie:

Hermelín ve slanině

Erika Kolínská

Jihlava

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Ingredience

  • 2 ks hermelín
  • 8 plátků slanina
  • 2 snítky rozmarýn
  • 2 lžičky pesto

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Oba hermelíny horizontálně rozkrojíme a spodní díl namažeme pestem oblíbené chuti. Sýr opět přiklopíme vrchním dílem a celý zabalíme do čtyř tenkých plátků anglické slaniny. Nakonec je protkneme snítkou čerstvého rozmarýnu. Větvičky nám balíčky hezky udrží pohromadě a ještě dodají zajímavou chuť čerstvé bylinky.

  2. krok2

    Takto připravený hermelín grilujeme nad doutnajícími uhlíky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými americkými brambory.

Tip redakce

Náplně můžeš obměňovat podle chuti, k sýru je moc dobrá  brusinková marmeláda.
Pesto si snadno uděláš doma: v mixéru rozdrť slunečnicová semínka a přilévej olivový olej tak, aby vznikla kaše. Pak přisypej bazalkové listy (nesmějí být mokré) a rozmixuj je. Nakonec vmíchej prolisovaný stroužek česneku a dosol. Stále přidávej olej tak, aby vznikla řídká kaše. Nakonec vmíchej parmazán.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stehýnka na slanině

Stehýnka na slanině

Z králičích stehen je možná ještě lepší. Lucie Strakošová, Trnávka
Za pár korun /20.07.16
Jitrničková polévka

Jitrničková polévka

Kdo má rád jitrnice, jistě nepohrdne.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /07.02.16
Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Sójové kostky získají díky česneku výbornou chuť a oblíbí si je i "masožravci".

...

Za pár korun /25.09.14
Těstoviny se zeleninou

Těstoviny se zeleninou

Rychlá večeře snadná i pro začátečníka.
Lenka Niezgodová,Ostrava
Za pár korun /08.01.09
Čočkovo-pórková polévka

Čočkovo-pórková polévka

Laciné a ještě zdravé, navíc zase něco jiného.
Jana Drašnerová, 
Světlá nad ...
Za pár korun /19.01.11
Domácí langoše

Domácí langoše

Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama