Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.
Erika Kolínská, Jihlava
Ingredience
- 2 ks hermelín
- 8 plátků slanina
- 2 snítky rozmarýn
- 2 lžičky pesto
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oba hermelíny horizontálně rozkrojíme a spodní díl namažeme pestem oblíbené chuti. Sýr opět přiklopíme vrchním dílem a celý zabalíme do čtyř tenkých plátků anglické slaniny. Nakonec je protkneme snítkou čerstvého rozmarýnu. Větvičky nám balíčky hezky udrží pohromadě a ještě dodají zajímavou chuť čerstvé bylinky.
-
Takto připravený hermelín grilujeme nad doutnajícími uhlíky. Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými americkými brambory.
Tip redakce
Náplně můžeš obměňovat podle chuti, k sýru je moc dobrá brusinková marmeláda.
Pesto si snadno uděláš doma: v mixéru rozdrť slunečnicová semínka a přilévej olivový olej tak, aby vznikla kaše. Pak přisypej bazalkové listy (nesmějí být mokré) a rozmixuj je. Nakonec vmíchej prolisovaný stroužek česneku a dosol. Stále přidávej olej tak, aby vznikla řídká kaše. Nakonec vmíchej parmazán.