Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat!
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 1 balení tvarůžků (libovolných)
- 1 velká cibule
- 1 velká červená paprika
- 4 kyselé okurky
- 150 g uheráku
- špetka soli a pepře
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- podle potřeby olej
- 8 plátků toastového chleba
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. V hrnci si rozpálíme olej a na něm zpěníme na větší kousky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, kyselé okurky a uherák. Chvíli vše společně opékáme.
-
2. Potom podle chuti osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, okořeníme sladkou paprikou a na závěr přidáme tvarůžky. Ty necháme trochu roztavit a stáhneme z plotny. Podáváme s opečenými toasty nebo topinkami.
-
Tip redakce
Tvarůžky mají ze všech sýrů nejméně tuku, takže pokud nepřidáme uherák, získáme poměrně lehké a zdravé jídlo.