Reklama
Reklama
Guláš z kozáků a paprik
Fotogalerie:

Guláš z kozáků a paprik

Ivana Černá

Praha

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 5 lžic sádlo
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička sladká mletá paprika
  • 300 g lesní houby (křemenáče, kozáky)
  • trocha soli
  • trocha kmínu
  • 1 zeleninový bujón
  • 6 ks zelené papriky
  • 4 stroužky česnek
  • 125 ml zakysaná smetana
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujon.

  2. Směs podusíme a po chvíli přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky nakrájené na větší kousky.

  3. Jakmile jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme zakysanou smetanou. Alternativou je použít rajčatový protlak nebo kečup. Nakonec guláš podle chuti zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo s noky.

Tip redakce

Místo rajčatového protlaku můžeš přidat také čerstvá rajčátka. Předem je spař a stáhni tuhou slupku.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kompot z aronie

Kompot z aronie

Plody černého jeřábu jsou plné vitaminu C. Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /05.04.16
Cuketa jako mozeček

Cuketa jako mozeček

Chutná i zarytým odpůrcům cuket.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /04.01.16
Smaženky s kukuřicí

Smaženky s kukuřicí

Jako jednoduchou večeři jsem je dělávala kdysi svým dětem, dnes je milují vnoučata.

...

Za pár korun /04.06.15
Cizrnová polévka s houbami

Cizrnová polévka s houbami

Neboj se cizrny, je opravdu dobrá.
Renata Slavíčková, Prostějov
Za pár korun /26.03.10
Rajčata plněná mletým masem

Rajčata plněná mletým masem

Čerstvá rajčata jíme jen v létě, když je sklidíme na zahrádce přímo z keříků. ...
Za pár korun /22.04.12
Vídeňská zapékaná kaše

Vídeňská zapékaná kaše

Výborná je i uvařená z jáhel. 

Petra Janečková, Tábor

Za pár korun /29.03.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama