Reklama
Guláš z kozáků a paprik
Fotogalerie:

Guláš z kozáků a paprik

Ivana Černá

Praha

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 5 lžic sádlo
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička sladká mletá paprika
  • 300 g lesní houby (křemenáče, kozáky)
  • trocha soli
  • trocha kmínu
  • 1 zeleninový bujón
  • 6 ks zelené papriky
  • 4 stroužky česnek
  • 125 ml zakysaná smetana
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujon.

  2. Směs podusíme a po chvíli přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky nakrájené na větší kousky.

  3. Jakmile jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme zakysanou smetanou. Alternativou je použít rajčatový protlak nebo kečup. Nakonec guláš podle chuti zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo s noky.

Tip redakce

Místo rajčatového protlaku můžeš přidat také čerstvá rajčátka. Předem je spař a stáhni tuhou slupku.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Máš-li ráda zeleninu, určitě si smlsneš. Masožroutům přibal ke kedlubně plátek ...
Za pár korun /30.04.14
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
Kokosové muffiny s vůní citronu

Kokosové muffiny s vůní citronu

Hodí se jako pohoštění nebo jako méně obvyklá, ale o to zajímavější snídaně.

...

Za pár korun /07.09.16
Zapečená cibule

Zapečená cibule

Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až ...

Za pár korun /06.03.12
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rychlá a levná pochoutka.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /12.12.13
Těstoviny s anglickou slaninou

Těstoviny s anglickou slaninou

Vegetariáni mohou nahradit slaninu sýrem.
Lenka Kudlová, Kuřim 
Za pár korun /15.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama