Reklama
Guláš z kozáků a paprik
Fotogalerie:

Guláš z kozáků a paprik

Ivana Černá

Praha

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 5 lžic sádlo
  • 2 červené cibule
  • 1 lžička sladká mletá paprika
  • 300 g lesní houby (křemenáče, kozáky)
  • trocha soli
  • trocha kmínu
  • 1 zeleninový bujón
  • 6 ks zelené papriky
  • 4 stroužky česnek
  • 125 ml zakysaná smetana
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujon.

  2. Směs podusíme a po chvíli přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky nakrájené na větší kousky.

  3. Jakmile jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme zakysanou smetanou. Alternativou je použít rajčatový protlak nebo kečup. Nakonec guláš podle chuti zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo s noky.

Tip redakce

Místo rajčatového protlaku můžeš přidat také čerstvá rajčátka. Předem je spař a stáhni tuhou slupku.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory na zelí

Brambory na zelí

Nasají do sebe chuť slaninky i koření. Hana Svatušková, Ostrava
Za pár korun /30.04.16
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Teplý a lehký zeleninový oběd.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Za pár korun /27.03.13
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /05.03.18
Kari rýže s rajčaty

Kari rýže s rajčaty

Výborná vegetariánská večeře.

Kamila Dusilová, Hradec Králové

Za pár korun /16.08.13
Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat!

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /30.05.16
Piškotová nepečená roláda

Piškotová nepečená roláda

Léty vyzkoušená, rychlá a velice dobrá. 

Simona Karásková, Bítovánky 

...
Za pár korun /23.02.12
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama