Reklama
Guláš z hlívy ústřičné
Fotogalerie:

Guláš z hlívy ústřičné

Josef Horák

Praha
Prostě nemá chybu a vyrovná se hravě i masové klasice!
Josef Horák, Praha

Ingredience

  • 300 g hlíva ústřičná
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml rajský protlak
  • 30 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu omyjeme, nakrájíme na kostičky asi 3 x 3 cm a orestujeme na pánvi s olejem. Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku z cibule, oleje a mouky. Zalijeme ji vodou, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme, přidáme protlak a vše mícháme a povaříme.
  2. Přecedíme rovnou na restovanou hlívu. Ještě na úplně mírném ohni asi 15 minut dusíme, aby se chutě dobře pospojovaly. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Octový jablečný závin

Octový jablečný závin

Rozpočet je na devět závinů, je tak akorát pro velkou rodinu. Zuzka Skoumalová, ...
Za pár korun /22.07.16
Česneková omáčka

Česneková omáčka

Je výborná s kuřecím masem a těstovinami.

Nikola Černá, Praha

Za pár korun /25.04.15
Myslivecké brambory

Myslivecké brambory

Recept na tuto jednoduchou pochoutku mám od svého dědečka, který ji dělával, když ...

Za pár korun /04.02.16
Mrkvovo-meruňkový džem

Mrkvovo-meruňkový džem

Možná se ti jako mně urodí na zahrádce hodně meruněk. Něco sníš, něco použiješ na ...
Za pár korun /12.12.08
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
Salámové řízečky s celerovou kaší

Salámové řízečky s celerovou kaší

Recept na levný a lahodný oběd či teplou večeři.

Nikol Petrů, Olomouc

Za pár korun /12.05.13
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama