Reklama
Guláš z hlívy ústřičné
Fotogalerie:

Guláš z hlívy ústřičné

Josef Horák

Praha
Prostě nemá chybu a vyrovná se hravě i masové klasice!
Josef Horák, Praha

Ingredience

  • 300 g hlíva ústřičná
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml rajský protlak
  • 30 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu omyjeme, nakrájíme na kostičky asi 3 x 3 cm a orestujeme na pánvi s olejem. Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku z cibule, oleje a mouky. Zalijeme ji vodou, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme, přidáme protlak a vše mícháme a povaříme.
  2. Přecedíme rovnou na restovanou hlívu. Ještě na úplně mírném ohni asi 15 minut dusíme, aby se chutě dobře pospojovaly. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušené fazolové lusky

Dušené fazolové lusky

Chutné a lehké fazolové lusky můžeme podávat třeba s těstovinami. Michal Veselý, ...
Za pár korun /13.08.13
Žloutková polévka

Žloutková polévka

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství.

Jana Dlasková, Hodonín

Za pár korun /25.03.16
Krabí salát

Krabí salát

Je příjemně lehký.       

Lenka Neumanová, Tachov

Za pár korun /22.11.14
Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.02.13
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Pikantní kostky v bramboráku

Pikantní kostky v bramboráku

Na dobře připraveném sójovém mase si smlsnou i pánové.

Pavla Tomanová, ...

Za pár korun /14.05.16
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama