Reklama
Guláš z hlívy ústřičné
Fotogalerie:

Guláš z hlívy ústřičné

Josef Horák

Praha
Prostě nemá chybu a vyrovná se hravě i masové klasice!
Josef Horák, Praha

Ingredience

  • 300 g hlíva ústřičná
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml rajský protlak
  • 30 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu omyjeme, nakrájíme na kostičky asi 3 x 3 cm a orestujeme na pánvi s olejem. Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku z cibule, oleje a mouky. Zalijeme ji vodou, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme, přidáme protlak a vše mícháme a povaříme.
  2. Přecedíme rovnou na restovanou hlívu. Ještě na úplně mírném ohni asi 15 minut dusíme, aby se chutě dobře pospojovaly. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /27.02.13
Rychlá krůtí játra

Rychlá krůtí játra

Jsou chutnější než kuřecí.

Kamila Michalíková, Karviná


Za pár korun /24.10.15
Mléčná polévka s jogurtem

Mléčná polévka s jogurtem

Vařím ji podle receptu své tchyně.
Markéta Volfová, Olomouc
Za pár korun /30.03.10
Sýrová polévka s pórkem

Sýrová polévka s pórkem

Podobně ji vařím i z kedluben.

Božena Peřinová, Bítovčice

Za pár korun /14.01.15
Knedlík s vejci a kukuřicí

Knedlík s vejci a kukuřicí

Jestliže vám zůstane houskový knedlík a nevíte, co s ním, je to ideální recept na ...

Za pár korun /29.08.13
Brambory na grilu

Brambory na grilu

Skvělá příloha ke grilovaným masům.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /28.08.15
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama