Reklama
Guláš z hlívy ústřičné
Fotogalerie:

Guláš z hlívy ústřičné

Josef Horák

Praha
Prostě nemá chybu a vyrovná se hravě i masové klasice!
Josef Horák, Praha

Ingredience

  • 300 g hlíva ústřičná
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml rajský protlak
  • 30 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu omyjeme, nakrájíme na kostičky asi 3 x 3 cm a orestujeme na pánvi s olejem. Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku z cibule, oleje a mouky. Zalijeme ji vodou, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme, přidáme protlak a vše mícháme a povaříme.
  2. Přecedíme rovnou na restovanou hlívu. Ještě na úplně mírném ohni asi 15 minut dusíme, aby se chutě dobře pospojovaly. Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Příjemně tě zahřeje. Jana Máchová, Sedlčany
Za pár korun /10.02.14
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Farmářské fazole

Farmářské fazole

Tento recept je rychlý a velmi chutný‚ můj manžel ho vždy rád uvítá jako ...
Za pár korun /15.07.12
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /05.03.18
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /01.03.18
Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.

Kateřina Benešová, ...

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu