Reklama
Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem
Fotogalerie:
 

Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem

Jiřina Jirků
Jiřina Jirků
Nové Město na Moravě

Ke grilovanému masu to nejlepší!

Jiřina Jirků, Nové Město na Moravě

Ingredience

  • 12 ks středně velké brambory
  • 80 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pažitka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby alobal

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, propícháme vidličkou a nakrojíme z jedné strany do kříže. Bramboru osolíme, položíme na ni kousek másla a zabalíme do alobalu. Stejný postup opakujeme pro zbylé brambory.
  2. Brambory položíme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran cca 35 minut (podle typu grilu). Mezitím si připravíme tvarohový dip. Smícháme tvaroh se špetkou soli a pepře. Přidáme rozdrcený česnek a na jemno nakrájenou pažitku.

  3. Hotové brambory sundáme z grilu, rozbalíme a do rozevřeného kříže vložíme tvarohový dip.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři. Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /06.03.09
 Krémová polévka

Krémová polévka

Výtečná podzimní dobrota.

Karolína Poledníková, Vřesina

Za pár korun /15.11.14
Placky s povidly

Placky s povidly

Místo povidel klidně použij marmeládu.

Soňa Uhrová, Slavkov

Za pár korun /17.06.17
Zelný koláč

Zelný koláč

Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí
Za pár korun /23.12.11
Rýžové kuličky

Rýžové kuličky

Připrav pro své přátele toto jednoduché pohoštění. Určitě si pochutnají.
Lida Guk,...
Za pár korun /13.10.11
Majonéza s pečeným česnekem

Majonéza s pečeným česnekem

Je moc dobrá ke všem grilovaným masům nebo i k opečené zelenině.

Ivan ...

Za pár korun /19.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu