Ke grilovanému masu to nejlepší!
Jiřina Jirků, Nové Město na Moravě
Ingredience
- 12 ks středně velké brambory
- 80 g máslo
- 250 g tvaroh
- 1 stroužek česnek
- dle chuti pažitka
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle potřeby alobal
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, propícháme vidličkou a nakrojíme z jedné strany do kříže. Bramboru osolíme, položíme na ni kousek másla a zabalíme do alobalu. Stejný postup opakujeme pro zbylé brambory.
-
Brambory položíme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran cca 35 minut (podle typu grilu). Mezitím si připravíme tvarohový dip. Smícháme tvaroh se špetkou soli a pepře. Přidáme rozdrcený česnek a na jemno nakrájenou pažitku.
-
Hotové brambory sundáme z grilu, rozbalíme a do rozevřeného kříže vložíme tvarohový dip.