Reklama
Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem
Fotogalerie:
 

Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem

Jiřina Jirků
Jiřina Jirků
Nové Město na Moravě

Ke grilovanému masu to nejlepší!

Jiřina Jirků, Nové Město na Moravě

Ingredience

  • 12 ks středně velké brambory
  • 80 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pažitka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby alobal

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, propícháme vidličkou a nakrojíme z jedné strany do kříže. Bramboru osolíme, položíme na ni kousek másla a zabalíme do alobalu. Stejný postup opakujeme pro zbylé brambory.
  2. Brambory položíme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran cca 35 minut (podle typu grilu). Mezitím si připravíme tvarohový dip. Smícháme tvaroh se špetkou soli a pepře. Přidáme rozdrcený česnek a na jemno nakrájenou pažitku.

  3. Hotové brambory sundáme z grilu, rozbalíme a do rozevřeného kříže vložíme tvarohový dip.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Pochutnáváme si na ní pravidelně. Dagmar Kallupová, Stod
Za pár korun /12.12.12
Sýrové smaženky

Sýrové smaženky

Jsou dobrým tipem na originální pohoštění pro vzácné hosty.
Marie Šebrlová, ...
Za pár korun /14.11.08
Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Je trochu neobvyklá, ale chutnala nám.

Lucie Mráčková, Rožnov po Radhoštěm

Za pár korun /28.08.16
Těstoviny se šunkou a zeleninou

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /01.10.16
Drožďovka

Drožďovka

I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.
Za pár korun /21.02.09
Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Můžeš servírovat buď jako samostatný hlavní chod, nebo jako přílohu, například ...
Za pár korun /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu