Reklama
Reklama
Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem
Fotogalerie:
 

Grilované brambory v alobalu s tvarohovým dipem

Jiřina Jirků
Jiřina Jirků
Nové Město na Moravě

Ke grilovanému masu to nejlepší!

Jiřina Jirků, Nové Město na Moravě

Ingredience

  • 12 ks středně velké brambory
  • 80 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pažitka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby alobal

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, propícháme vidličkou a nakrojíme z jedné strany do kříže. Bramboru osolíme, položíme na ni kousek másla a zabalíme do alobalu. Stejný postup opakujeme pro zbylé brambory.
  2. Brambory položíme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran cca 35 minut (podle typu grilu). Mezitím si připravíme tvarohový dip. Smícháme tvaroh se špetkou soli a pepře. Přidáme rozdrcený česnek a na jemno nakrájenou pažitku.

  3. Hotové brambory sundáme z grilu, rozbalíme a do rozevřeného kříže vložíme tvarohový dip.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květáková polévka

Květáková polévka

Dělám ji z vody, v níž vařím květák. Hana Součková, Strakonice
Za pár korun /23.06.13
Ciabatta se skrytým vejcem

Ciabatta se skrytým vejcem

Alespoň v sobotu nebo v neděli máme doma rádi vydatnou snídani tzv. na vidličku. ...
Za pár korun /26.07.13
Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu.

Pavlína Lupačová, Třešť

Za pár korun /27.04.13
Šunková rolka trochu jinak

Šunková rolka trochu jinak

Báječné spojení šunky a banánu.
Za pár korun /05.04.12
Kuřecí plátek na ovoci

Kuřecí plátek na ovoci

Trochu netradiční, ale výborná úprava.

Věra Melicharová, Beroun

Za pár korun /11.08.16
Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rychlé a velmi oblíbené jídlo pro celou rodinu.
Daniela Donátová, Praha 4
Za pár korun /06.04.09
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama