Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní zelí se slaninou
Jarní zelí se slaninou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jarní zelí se slaninou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 12 g
Tuky 59 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká, svěží příloha. Podávejte například se sýrovými tousty nebo s karbanátky.

Suroviny

vinný ocet bílý 1,5 PL
slanina 3 plátky
prorostlá, uzená, nakrájená napříč na nudličky
olivový olej 1 PL
malá hlávka, zelí rané, nakrouhané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku promíchejte ocet, cukr a lžíci vody, až se cukr rozpustí. V pánvi na oleji opékejte slaninu dozlatova, vyjměte a odložte stranou.

2

Do pánve dejte nakrouhané zelí a za stálého míchání zprudka opékejte pět minut, potom přidejte zálivku. 

3

Vraťte k zelí slaninu a opékejte společně ještě minutu. Osolte, opepřete a podávejte.

Podávejte: s karbanátky nebo klobáskami či s vepřovými kotletami. Výborné je tohle zelí s grilovanou rybou.
Zkuste: takto upravené zelí podávat jen se sýrovými tousty jako lehkou večeři.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč