Reklama
Fazolové lusky na smetaně
Fotogalerie:

Fazolové lusky na smetaně

Pavlína Svobodová
Pavlína Svobodová
Poděbrady

Je to dietní, chutné, levné a rychlé jídlo, které zvládne připravit každý.

Pavlína Svobodová, Poděbrady

Ingredience

  • 4 hrstě čerstvé nebo mražené fazolové lusky
  • 200 ml sladká smetana
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 300 ml voda
  • necelá čajová lžička ocet
  • špetka sůl
  • 1 bobkový list
  • 1/4 kostky bujón

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme přibližně na 2 cm dlouhé kousky. Dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujón, sůl a bobkový list. Vaříme do změknutí asi 15 minut.
  2. krok2 Mezitím si ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k fazolovým luskům. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, dochutíme octem a případně dosolíme.
  3. Podáváme jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod s brambory, či bramborovou kaší.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomerančový džus

Pomerančový džus

Je velmi osvěžující a všem chutná. Daniela Bečková, Beroun
Za pár korun /12.12.08
Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha
Za pár korun /27.12.11
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky.

Helena Bláhová, Pelhřimov

Za pár korun /14.01.17
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Příměsi se v omeletě neutopí, ale spolu s roztaveným sýrem ji skvěle ozdobí.
...
Za pár korun /06.10.08
Lehký čočkový salát

Lehký čočkový salát

Adéla Kučerová, Stonava

Za pár korun /24.10.18
Pórkový pekáč

Pórkový pekáč

Jsou dobré teplé i studené.

Petra Odehnalová, Brno

Za pár korun /10.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu