Je to dietní, chutné, levné a rychlé jídlo, které zvládne připravit každý.
Pavlína Svobodová, Poděbrady
Ingredience
- 4 hrstě čerstvé nebo mražené fazolové lusky
- 200 ml sladká smetana
- 2 lžíce hladká mouka
- 300 ml voda
- necelá čajová lžička ocet
- špetka sůl
- 1 bobkový list
- 1/4 kostky bujón
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme přibližně na 2 cm dlouhé kousky. Dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujón, sůl a bobkový list. Vaříme do změknutí asi 15 minut.
-
Mezitím si ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k fazolovým luskům. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, dochutíme octem a případně dosolíme.
-
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod s brambory, či bramborovou kaší.